A pániknépszavazás mint beismerő vallomás

| 2021.08.02. 06:53

Olvasási idő kb. 10 perc

Múltkor, archívumrendezés közben, rábukkantam egy régi cikkre abból az időből, amikor még a rezsi volt a migráns és rezsicsökkentésből volt a határkerítés, azokban a drámai hónapokban Brüsszel a magyar emberek villanyszámlájának összegét akarta merő gonoszságból növelni, mert a gonosz Brüsszel már akkor is a gonosz Brüsszel volt, tehát ebből kitalálható, hogy Orbán Viktor második eljövetelének harmadik esztendejét írtuk, közeledett a választás, nem a migránsozós-sorosozós, hanem az eggyel korábbi, ám annak a kampánynak a felépítése, logikája és debilitása semmiben nem különbözött attól az őrülettől, amely ma határozza meg a nemzeti tébolyda zaklatott hétköznapjait. Hamar feledésbe merültek az egykori események. Az előkerült szövegben szerepel az a szó, hogy rezsigyűlés. Micsoda? Rezsigyűlés. Emlékszik erre valaki? Nem? Nekem is teljesen kiesett. Pedig volt ilyen, a kormány felhívására rezsigyűléseken jelentek meg azok az elszánt polgárok, akik készen álltak az aláírásukkal megvédeni a rezsiharc eredményeit az áremelő nemzetközi koalíció ármánykodásával szemben. Rezsigyűlés, hihetetlen.

Magyarország fele elhitte. A háborút, a rezsicsökkentést támadó külső és belső ellenséget, akiket egyedül a rezsimarsall képes legyőzni, persze ő is csak akkor, ha a magyarok segítenek neki, ehhez elég megadniuk a személyes adataikat Kubatov rezsiezredesnek, miután meghallgatták az izgalmas beszámolót a rezsicsata fordulatairól a helyi pártirodában. 

A cikk ezen ironizált.

Azóta eltelt nyolc év, nyolc rettenetesen hosszú év, egy emberélet tizede, már iskolába járnak azok a gyerekek, akik a rezsiostrom alatt születtek, őket ma a melegpropaganda fenyegetésétől kell megvédeni, a gonosz Brüsszel ugyanis éppen kiskorúak fütyijét akarja lenyisszantani, azaz hiába történt oly sok minden, valójában nem változott semmi, leszámítva az ország kifosztásának, az állam bekebelezésének, a közszolgáltatások lezüllesztésének és a társadalmi szövet szétcincálásának mértékét.

A forgatókönyv ciklusról ciklusra ugyanaz, a gépezet megbízhatóan működik: képzelt ellenség, kreált konfliktus, fiktív összecsapás, folyamatos mozgósítás, tényleges háborús propaganda, valóságos támogatottság.

Mögöttük áll jelenleg is az ország fele. Ilyen minőségű kormányzás után ez komoly hadisiker, béke ebből kifolyólag nem lehet sosem, a konszolidáció a rendszer végét jelentené, teljesítményre építő legitimációban teljesítmény híján nem reménykedhetnek. Marad a permanens dühöngés a diliházban.

Nyolc éve olyan rajzfilmet nézünk, amelyben két állandó szereplő szórakoztatja a közönséget. A liberális prérifarkas adásról adásra rátámad a pannon gyalogkakukkra, mindegyik epizód egyforma, csupán a cselszövés technikája különbözik. 2014 előtt a rezsi volt a migráns, 2015 után a migráns lett a migráns, most a meleglobbi a migráns. 

Ezt is el fogja hinni a fél ország? Simán. Akik elhitték azt, hogy rezsigyűlésen kell megállítaniuk a rezsicsökkenéssel szemben felsorakozó idegen erőket, majd elhitték azt, hogy egy 80 éves zsidó bácsi New Yorkból készíti elő az átfogó népességcserét, azok el fogják hinni azt is, hogy Brüsszelből irányított pedo-homo osztagok készülnek óvodásokat átoperálni a csendespihenő alatt, amit kizárólag szigorú törvényekkel, ja, azok már el vannak fogadva, akkor kizárólag gyermekvédő népszavazással lehet megakadályozni.

Meg is akadályozzuk. Mi, magyarok. A prérifarkas megint pórul jár. A lakosság mindeközben derűsen fizeti a világpiaci árnál régóta magasabb hatósági gázárat, nem sokat törődve azokkal a gyanús hátterű migránsokkal sem, akiket a kormány engedett be letelepedési kötvénnyel. Bip-bip.

Népsavazás

Egyszóval, a tudományos emberkísérlet a galaxis történetének legértelmetlenebb népszavazásával folytatódik. A kutatás alapkérdése így hangzik: megfogalmazható-e olyan hipotetikus, imaginárius, szürreális állítás, amely a Fidesz szavazóiból ne váltana ki kételymentes azonosulást annak ellenére, hogy tegnap még hallani se hallottak arról a jelenségről, amelynek elutasítása holnaptól az identitásuk része lesz? 

A válasz az, hogy valószínűleg nem, a valláspótló hit szükségszerű tartozéka a kételymentes azonosulás, a kiskorúak nemváltásának ügyében tartott voksolás mindenesetre közelít az elméletileg is meghaladhatatlan végponthoz, az elmebaj abszolút fokához, ezután már csak az „Egyetért-e Ön azzal, hogy Jézus magyar volt” referendum következhet. Hiszen a rezsiharc valamilyen formában reflektált a valóságra, menekültek is léteznek, noha Magyarországot jó érzékkel messziről elkerülik, de a nemátalakító kezelések iskolai népszerűsítésének tárgyában indított kampány végleg szakít a józan ész által felfogható tapasztalati világgal. Állampolgári szempontból ezért nem lenne érdektelen ismerni az ügyészség/pszichiátriai intézet álláspontját azzal kapcsolatban, hogy elképzelhető-e egyáltalán annyira abszurd kezdeményezés, amely indokolja számukra a hatósági vagy szakorvosi beavatkozást, mert a gravitációról szóló népszavazás például kevésbé számítana eszelősnek, mint az, amit ezúttal bejelentettek. Nézzük mindezt számokban.

Magyarországon a kiskorúak körében elvégzett nemváltó műtétek száma: nulla.
A magyarországi iskolákban megszervezett, nemváltást népszerűsítő foglalkozások száma: nulla.
A kiskorúak nemváltását támogató brüsszeli határozatok száma: nulla.

A nulla esetszámú probléma megoldására szánt népszavazás ára: 6 milliárd forint 
A kínai egyetem felépítésének költsége: 500 milliárd forint
Mészáros Lőrinc” vagyona: ~1000 milliárd forint
A feleslegesen beszerzett túlárazott lélegeztetőkészülékek mennyisége: 16 ezer darab
A járvány áldozatainak száma: 30 ezer fő

A ránk váró időszakban be fogják bizonyítani, hogy a nulla fontosabb, mint a többi. Erre a célra elköltik majd a gyermekvédelmi intézményrendszer egyéves költségvetésének szemérmetlenül nagy hányadát. A feladat így sem egyszerű, nem véletlenül halogatták a jövő évi választás központi témájának meghatározását idáig. A gyöngyöspatai roma diákok kárpótlása ürügyén elővezetett rasszista uszítással kipróbálták, hogy megoldható-e hazai kisebbségi csoporttal a sajnálatosan elmaradozó migránsok helyettesítése, aztán áttértek hasonló megfontolásból a melegek elutasításában rejlő potenciál tesztelésére, de érződött rajtuk, hogy egyik migránspótlékkal sem elégedettek igazán. Gyűlölködtek, gyűlölködtek, de csak úgy rutinból, félszívvel. Az ideális célpontot nem találták meg.

A megfigyelési botrány kipattanása lezárta a keresést. 

Mit tenne a földkerekség bármely kormánya, ha felmerülne a gyanúja annak, hogy valamely tagját lehallgatták? Tiltakozna, botrányt csinálna, vizsgálatot rendelne el, válaszlépéseket helyezne kilátásba – az erőviszonyok, szövetségi kapcsolatok, egyéb érdekek függvényében. Egyet biztos nem csinálna: nem maradna néma. A kormány atomerőműért felelős tagjának titkos megfigyelését mindenhol nemzetbiztonsági ügyként és büszkeségi kérdésként kezelnék, mindenhol, kivéve ott, ahol a kormány másik tagja (esetleg a feje) a megrendelő. Ilyenkor a hallgatás árulkodó. Pár nap csönd után a népszavazás pánikszerű meghirdetése viszont egyenesen beismerő vallomásnak tekinthető. 

Ha nincs Pegazus, nincs népszavazás. Mivel lesz népszavazás, volt megfigyelés. Amennyiben lehetett volna, cáfolnak, de nem lehetett.

A terelési kényszer miatt hirtelen dönteni kellett a migránspótlékok között, ezért feltolták az összes tétet – jobb híján – a meleg-gender-nemváltás mezőre. Innentől kezdve futnak a pénzük után, a népszavazás szexuálisan kissé túlfűtött tematikája határozza meg a választásokig hátra lévő hónapok lendületét és hangulatát. 

Sötét idők jönnek. A nemváltó kezelések mozgósító ereje önmagában csekély, tudják ők is, a harci morál fokozása érdekében a kereszténykonzervatív normalitás képviselői rá fogják szabadítani a társadalomra a fantáziájuknak azokat a szörnyeit, amelyeket máskor rejtegetni igyekeznek. A csapból is aberrációk, devianciák és élvezettel ecsetelt perverziók ömlenek majd, csak győzzék a szülők a megvédendő gyerekeknek az egyes fogalmak jelentését elmagyarázni.  

A bukott józsefvárosi polgármester máris szexuális propagandát vélt felfedezni a kerületi óvodákban. Kiposztolta, hátha a megvádolt óvónéniken keresztül leszivárgó szorongás a kicsik életét is megmérgezi. Az Alapjogokért Központ igazgatója, akinek a bajsza önmagában korhatáros felnőtt tartalomnak minősül, zoofíliáról delirált kiskorúak által is látogatott felületen. Az űrkutatásért és a szado-mazo szex népszerűsítéséért felelős miniszteri biztos levágott és összekaszabolt nemi szervekről értekezett, ezzel adva erős érveket azoknak, akik szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének agresszív természete nem politikai ideológiára, hanem kasztrációs komplexusra, valamint méretproblémára vezethető vissza, lásd még: meghosszabbítjuk Bicskéig.

És még egy hét sem telt el a bejelentés óta. Nem szeretném elképzelni, hogy ebben a kampányban mi lesz a rezsigyűlés megfelelője. 

Talán a végén egy ügyész vagy egy ápoló rendet tesz.

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés