Ónody Gomperz Tamás Az adóhatóság esete a meleg propagandával

Akik azt gondolják, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban kizárólag karót nyelt, unalmas bürokraták dolgoznak, azok nem is tévedhetnének nagyobbat. A valóság ennek éppen az ellenkezője, amint azt a hatóság – lapunkhoz eljutott – belső kiadványa is egyértelműen bizonyítja. A Kompetenciatérkép című füzetet a szervezet HR-esei készítették azzal a céllal, hogy segítsék a lelkes alkalmazottakat a kivételes munkahelyi teljesítmény elérésében. Erre szükség is van, ha például arra a számla- és iratmennyiségre gondolunk, amelyet Mészáros Lőrinc vagyonosodási vizsgálata során kell minden évben a kiemelt ügyek osztályán lelkiismeretesen feldolgozni.

„Bemutatjuk az ideális készségeket, képességeket, magatartást és viselkedést, hogy feltérképezhesd, mi az, amit fejlesztened kell önmagadban.” – írják a HR-esek a munkavállalóknak, márpedig a jó HR-esek pontosan ismerik a dolgozók ízlését, életmódját és tulajdonságait. Ha a NAV munkavállalói olyan sótlan aktkukacok lennének, akik még a legpajzánabb fantáziájukban sem merészkednek túl a szocialista kereszténykonzervatív szexuális erkölcs és a misszionárius póz határain (előbb oltsd le a villanyt, Kázmér!), akkor a tájékoztató anyag készítői nyilvánvalóan egy Semjén Zsolt idézetet választottak volna a legfontosabb üzenet megfogalmazására.

Ehhez képest a brossura végén ez a szöveg olvasható: „A világot nem tudod megváltoztatni, de magadat igen.” 

A gondolat egy RuPaul Andre Charles nevű személytől származik (röviden csak RuPaul), aki – hogyan mondjuk? – nem kifejezetten NER-kompatibilis módon viszonyul a nemi identitás és a gender kérdéséhez. Konkrétan: ő a világ talán legismertebb drag queen modellje. Azaz, az idézet forrása egy olyan férfi, aki nőnek öltözik, magát tranny-nek aposztrofálja a transzvesztita szó alapján, politikai preferenciái meglehetősen távol állnak a magyar miniszterelnök szélsőjobboldali nézeteitől, és négy éve házasságot kötött egy másik férfival, akivel – talán ez az egyetlen közös pont a hagyományos családmodellt hirdető fideszes elittel – nem monogám kapcsolatban él. 

A világot nem tudod megváltoztatni, de magadat igen. Úgy tűnik, az adóhivatal vezetése ideológiailag nincs teljesen összhangban a nemi átalakítás ürügyén meghirdetett népszavazással. 

Éberség nertársak, a meleg propaganda már a spájzban van!

Tisztelt Olvasónk!

Ön az elmúlt percekben a Jelen cikkét olvasta. Köszönjük érdeklődését!
Ha tetszett, olvassa el a többi cikkünket is, amelyek előfizetéssel érhetők el.