Az adóhatóság esete a meleg propagandával

| 2021.07.21. 16:26

Címkék:

homofób meleg NAV NER

Olvasási idő kb. 3 perc

Akik azt gondolják, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban kizárólag karót nyelt, unalmas bürokraták dolgoznak, azok nem is tévedhetnének nagyobbat. A valóság ennek éppen az ellenkezője, amint azt a hatóság – lapunkhoz eljutott – belső kiadványa is egyértelműen bizonyítja. A Kompetenciatérkép című füzetet a szervezet HR-esei készítették azzal a céllal, hogy segítsék a lelkes alkalmazottakat a kivételes munkahelyi teljesítmény elérésében. Erre szükség is van, ha például arra a számla- és iratmennyiségre gondolunk, amelyet Mészáros Lőrinc vagyonosodási vizsgálata során kell minden évben a kiemelt ügyek osztályán lelkiismeretesen feldolgozni.

„Bemutatjuk az ideális készségeket, képességeket, magatartást és viselkedést, hogy feltérképezhesd, mi az, amit fejlesztened kell önmagadban.” – írják a HR-esek a munkavállalóknak, márpedig a jó HR-esek pontosan ismerik a dolgozók ízlését, életmódját és tulajdonságait. Ha a NAV munkavállalói olyan sótlan aktkukacok lennének, akik még a legpajzánabb fantáziájukban sem merészkednek túl a szocialista kereszténykonzervatív szexuális erkölcs és a misszionárius póz határain (előbb oltsd le a villanyt, Kázmér!), akkor a tájékoztató anyag készítői nyilvánvalóan egy Semjén Zsolt idézetet választottak volna a legfontosabb üzenet megfogalmazására.

Ehhez képest a brossura végén ez a szöveg olvasható: „A világot nem tudod megváltoztatni, de magadat igen.” 

A gondolat egy RuPaul Andre Charles nevű személytől származik (röviden csak RuPaul), aki – hogyan mondjuk? – nem kifejezetten NER-kompatibilis módon viszonyul a nemi identitás és a gender kérdéséhez. Konkrétan: ő a világ talán legismertebb drag queen modellje. Azaz, az idézet forrása egy olyan férfi, aki nőnek öltözik, magát tranny-nek aposztrofálja a transzvesztita szó alapján, politikai preferenciái meglehetősen távol állnak a magyar miniszterelnök szélsőjobboldali nézeteitől, és négy éve házasságot kötött egy másik férfival, akivel – talán ez az egyetlen közös pont a hagyományos családmodellt hirdető fideszes elittel – nem monogám kapcsolatban él. 

A világot nem tudod megváltoztatni, de magadat igen. Úgy tűnik, az adóhivatal vezetése ideológiailag nincs teljesen összhangban a nemi átalakítás ürügyén meghirdetett népszavazással. 

Éberség nertársak, a meleg propaganda már a spájzban van!

Még több olvasnivaló a témában.

A szétválás lett az ellenzéki csodafegyver az összefogás helyett

Lakner Zoltán

Tíz hónappal a katasztrofális választási vereséget követően az ellenzéki pártok igyekeznek azt a benyomást kelteni, hogy hamarosan készen állnak a tizenhárom hónap múlva esedékes újabb megmérettetésekre. Az előző parlamenti ciklust meghatározó együttműködési törekvésekkel szemben most az önállóság hangsúlyozása áll a középpontban, az eggyel korábbi, 2014-2018 közötti periódushoz hasonlóan. Az eredmények mindegyik esetben ismertek, s mostanra egy minden korábbinál szűkebb ellenzéki szavazói közeg várja pártjaitól a játszmaváltó fordulatot.

Elolvasom

Léggömbfrász – Blinken nem megy Pekingbe

Krajczár Gyula

A nemzetközi közvélemény feszülten várta, hogy öt év szünet után ismét amerikai külügyminiszter utazik Pekingbe. Hát nem utazik. Montana felett ugyanis nagy magasságban haladó, kínaiként és feltételezhetően hírszerzési célúként azonosított ballont, léggömböt fedeztek fel, s Anthony Blinken útját lemondták, illetve elhalasztották. A kínai fél gyorsan reagált, elismerte, hogy az övék a léggömb, de eltévedt meteorológiai célú eszköznek nevezték.

Elolvasom

Vig Dávid: A kormány bírósági csomagja még rosszabb állapotot teremt

Tóth Ákos

A kormány közzétette azokat a javaslatokat, amelyekkel az Európai Unió által meghatározott feltételeknek kíván eleget tenni az igazságszolgáltatás területén. Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság és az Eötvös Károly Intézet azt állítja, hogy ez a csomag messze nem tesz eleget az EU elvárásainak, pedig azok világosan kijelölik azt az utat, amelyen vissza lehet térni a független igazságszolgálatáshoz. Vig Dáviddal, az Amnesty International Magyarország igazgatójával beszélgettünk.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

EU-Ukrajna csúcstalálkozó: örömóda helyett légiriadó

Fóti Tamás

Az EU-Ukrajna kétnapos csúcstalálkozó nem a kijevi reményekkel ért véget: a zárónyilatkozat homályos ígérete a csatlakozási tárgyalások kezdetéről csalódást kelt az ukrán politikusokban és a közvéleményben. Ugyanakkor az uniós vezetők a szolidaritás jegyében további konkrét támogatásokat jelentettek be.

Elolvasom

Grósz Károly, az elfeledett utód

Lakner Zoltán

A Grósz Károlyról szóló könyvén dolgozó Medgyesi Konstantin történész, a szegedi Móra Ferenc Múzeum kutatója és a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa e munka leágazásaként külön könyvben tárja az olvasók elé Kádár János 1988-as menesztésének és Grósz hatalomra kerülésének hátterét. Apagyilkosság című kötetét az Open Books adta ki tavaly év végén, mi pedig arról beszélgettünk vele, miben állt Kádár és Grósz politikusi képessége, s miért csúszott ki mégis a kezükből a hatalom.

Elolvasom
Keresés