Ceglédi Zoltán Jobbik és Jakab: a nép partján

Folytatódik Ceglédi Zoltán sorozata, amely az ellenzéki pártok helyzetét elemzi.

Akció

Röhög az ember, hát tényleg, miben élünk: a Jobbik rászólt Jakab Péterre, hogy tessen szíves a Jobbik logóját használni a politikai kommunikációjában, nem azon saját kreatívjait, melyek, megkockáztatom, leendő pártjának arculati elemei.

Folytassuk a pártleltárt a legutóbbi MSZP-s cikk után, de vidáman.

Azon ugyanis még jobban lehet szórakozni, hogy míg a Jobbik három éve, a vékonyka EP-eredmény után a lendületesen megmondó álfiatal szóvivő alá gyömöszkélte magamagát, most hogyan próbál kikászálódni alóla. Közbevetőleg: az álfiatal azt jelenti, hogy míg a pártok ifjúsági tagozataiban jellemzően csupa felnyakkendőzött KISZ-titkár és/vagy HÖK-elnök játssza a karót nyelt felnőttet, addig koruk alapján felnőtt, harmincas-negyvenes politikusok kínosan tepernek, hogy az ellenzéki betelefonáló hatvanplusszosoktól megkapják a „szimpatikus fiatalember” meg a „határozott kishölgy” minősítéseket. Jaj, és aktivistában is milyen irritáló az ilyen.

Szóval Jakab végigtiktokozta-ficsúrozta az elmúlt három évet, ordenáré produkcióit ájult rajongással ünnepelte az orbánfóbiás B-közép. Amikor a miniszterelnöknek homoszexuális nemi erőszakot ígért a kormányváltás esetén bekövetkező börtönbüntetéshez, mindezt egy orbánviktóriázásba rejtve, akkor a 99 Mozgalomnak minimum petíciót kellett volna indítania Jakab ellen. Amikor a korábbi Jobbikból „Alföldi Robertát” emlegettek, még tudták ideát, mi a teendő.

Aztán Jakab előválasztási lebőgésével, majd a nulla darab egyéni jobbikos képviselői hellyel világos lett, hogy a Jobbik nem hozza „a” vidéket, pláne a „kiábrándult fideszes szavazókat”. Sőt, az elnökinfluenszer ámokfutása kiábrándított egy szakajtónyi Jobbik-szavazót. Mára az instasztorik csörgősipkás királya lefokozva, se pártelnök, se frakcióvezető, tán a mamusz­pénz is oda. Kifelé áll a parizerrúdja. Szép munka: magamutogatása során a pártot elhülyítette és kiüresítette, majd lelép, mondván, ez a Jobbik már nem az a Jobbik.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!