Lili csak azt mondta ki, amit mindannyian gondolunk

Szolga Bálint | 2022.10.26. 10:23

Címkék:

oktatás tüntetés

Olvasási idő kb. 4 perc

Amikor Nagy Blanka 2019-ben csúnya szavakat használt a szónoklatában, akkor a teljes kormánypárti média elkezdett őrülten forogni a saját tengelye körül. Tette ezt annak ellenére, hogy Bayer Zsolt több tucat hasonló trágárságot használ el egy átlagos napon a lövészárokban. Most megint egy diáklány szóhasználata miatt megy az álszent műhiszti.

Pankotai Lili egy átlagos végzős gimnazista. Megszolgálta idejét a rendszerben, az eltöltött évek alatt pedig ő is beleunt abba, amit látott. Ennyi idő alatt nem kevés frusztráltság gyűlik fel az emberben, sokan tapasztaljuk ezt nap mint nap. Az ADOM és a PDSZ október 23-ára utcára hívta a diákokat, tanárokat s minden szimpatizánst, hogy egy jobb oktatásért demonstráljanak. Lili előadott egy slam poetryt, ami nagyjából a vers és a rap között van félúton, sokszor társadalomkritikus tartalommal.

Ebből a fellépésből egy dolog mindenki számára egyértelműen kiderült: Lili f@sza kivan. Ez azt jelenti, hogy átment a beszéd üzenete. Eltekintve a biológiai képzavartól, tizenkét esztendő a magyar oktatási rendszerben ezt teszi az átlagos fiatallal. Onnan tudom, hogy ez a gondolat nem egyszer felmerült már bennem is. Ez a lány nem tett többet, mint kimondta azt, amit szinte mindannyian gondolunk. Páran talán még ennél is trágárabb módon fogalmaznák meg, például azok a tanárok, akik a megélhetésért küzdenek, vagy azok a diákok, akiknek az álmait tapossa el egy olyan oktatási rendszer, amely nem a kreativitást ösztönöz, nem korszerű ismereteket ad át, hanem a leszegett fejjel megrágott és aztán halvány undorral visszakérődzött lexikális tananyagot helyezi a középpontba.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Mit jelent az igazgató elhatárolódása Lilitől?

Kié volt a legcinikusabb megszólalás?

Van-e szégyellni valója Lilinek?

Mi a rosszabb a káromkodásnál?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés