Még legalább 715 000 magyar kerül a koronás halottak listájára. Köztük én

Ceglédi Zoltán | 2021.04.22. 08:44

Olvasási idő kb. 5 perc

Miniszterelnök úr, ez a halálstatisztika teljes képtelenség. Változtasson rajta, vagy örökre rajtunk marad a koronakaloda.

Nemrég én is átestem a koronavíruson. Nem volt jó. Az első 3-4 napot kifejezetten utáltam, a rákövetkező hét se volt kellemes. Összességében elvitt kábé két hetet az életemből. Újabb 4-6 hét lesz, mire a megszokott fizikai aktivitásomhoz visszatérhetek; kiabálás, emberek fizikai bántalmazása, ilyenek. Sajnos több mint 25 000 polgártársunk e járvány alatt vesztette el az életét, úgy, hogy korábban pozitívan tesztelték koronavírusra.

Szerencsém volt, én meggyógyultam. Közel félmillió magyar szintén. A fenti számot, a 715 ezret meghaladó tömeget így kaptam, összeadva a már vírusmentes és most aktív fertőzöttek számát. Korábban a tévék-rádiók és ellenzéki politikusi Facebook-streamek sokat szereplő szakértője arról beszélt, hogy keveset tesztelünk, és a feltárt eseteket tízzel kell megszorozni. Ez ma már több mint hétmillió magyar „átesettet” jelentene, ugye? Nem is beszél egy ideje a tízes szorzóról. De hagyjuk a fiktív számokat, nézzük a tényeket: van ma 715 000 olyan magyar, akit felírtak egy koronás listára.

Amiről nem tudunk lekerülni. Átestem, meggyógyultam, de a listán rajta vagyok – és itt jön a lényeg: ha jövő pénteken elgázol az Aranyhomok Intercity, akkor a jelenlegi statisztikai szabályok szerint a koronainfón meg fog jelenni a következő tétel a koronavírusos halottak listájában: Férfi (42) elhunyt koronavírusban, alapbetegsége a vaskerék, ami letépte a fejét.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

A törpe minoritás óriása

Révész Sándor

Mi már a haladár Adytól vélünk tudni Magyarország „ázsiai állapotairól”, holott ezt a szóképet a régen elfelejtett „ókonzervatív fekete báró”, Sennyei Pál vitte bele a köztudatba. Amikor a 48-as és a 67-es alapon állók harcáról szólt a politikai élet, egy maroknyi konzervatív arisztokrata 47-es alapon képzelte el Magyarország modernizálását. A lehetetlen küldetés donkihótéi közül magasodott ki Sennyei Pál.

Elolvasom

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Isteni San Diego

Hegyi Iván

Szép telei voltak Tóth Zoltánnak a 2010-es években. A San Diego Sockers 2011 februárjában visszavonultatta 1-es számú mezét, majd 2014 januárjában beválasztották az Indoor Soccer Hall of Fame-be. Kaliforniai klubja szerint ő volt „az amerikai teremfutball legjobb kapusa”. Itthon egyszer játszott a válogatottban és 33 első osztályú mérkőzésen az Újpest csapatában – nagypályán –, majd 1979 augusztusában, alig huszonhárom évesen, a szabad világba szökött.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Tátrai Annamária: Szerintem a közmunka is megbélyegző

Tóth Ákos

Hatalmas vállalkozás eredményeit tette közzé Tátrai Annamária statisztikus, szociológus a Tárki által jegyzett Társadalmi Riport 2022 című kötetben. A tanulmányában megrajzolta Magyarország szegénységi térképét, s becsléseket tett a szegénységben, illetve a súlyos anyagi nélkülözésben élők arányára az egyes járásokban. Úgy tűnik mintha a kormány lemondott volna a legszegényebb településeken élőkről. A kutatóval beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés