Vásárhelyi Mária Nem a rezsi magas, te vagy lúzer

A fél ország erre a rendszerre szavazott. Az egész fog fizetni miatta.

Akció

„Amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet, áramot meg gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem hangosan” – a miniszterelnök néhány héttel ezelőtt ezekkel a szavakkal küldte el az édesanyjába ’zusammen’ a baloldalt.

Mert a népnyúzó, hazaáruló ellenzék racionális és takarékos energiafogyasztással akarja nyomorgatni a magyart, éppen úgy, ahogyan korábban a 300 forintos vizitdíjat, kórházi napidíjat vagy a tandíjat akarta rákényszeríteni. Hiszen mennyivel jobb most, hogy betegség esetén megtakaríthatjuk a 300 forintot, viszont évekig várhatunk a csípőprotézisre, szakemberhiány miatt egymás után zárnak be a kórházi osztályok és vannak olyan városok, amelyekben csak hétfőn, szerdán és pénteken lehet szülni. A szegény gyerekek pedig nem a tandíj, hanem a társadalmi mobilitás teljes felszámolása miatt nem jutnak be a felsőoktatásba.

Ugyancsak néhány hete ugyanez a baloldal azért is rászolgált a miniszterelnöki anyázásra, mert „azt mondja, hogy ha magas a benzinár, akkor használjuk kevesebbet az autót, meg üljünk többen egy autóba, erről is van az embereknek egy véleménye”. Tényleg, micsoda esztelenség és nemzetellenes cselekedet arra biztatni a #magyarembereket, hogy ne menjenek a sarki közértbe is autóval, a család hat tagja ne három autóval induljon ugyanoda, és különben is, gyalogolni jó.

Mennyivel jobb, hogy most, ha fogytán a benzin az autódból, akkor görcsbe rándul a gyomrod, hogy mikor találsz olyan benzinkutat, ahol kiszolgálnak, és csúcsra jár a benzinfogyasztás, mivel a kádári időket idézve – az örökké jól járni akarók – gumicsövekkel töltik magyar rendszámú autóból a külföldibe a benzint. Mert hozzánk, ahogy a hetvenes évek elején, úgy most sem gyűrűzik be az olajválság. Hegyeshalomnál megáll.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!