Orbán Ráhel elárulta a siker titkát: jól kell megfejleszteni a projektet

Tóth Ákos | 2022.11.07. 09:09

Olvasási idő kb. 7 perc

„És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz” – mondta egy reklámügynökségnek adott podcast-beszélgetés során a magyar gazdaság egyik közismert szereplője, aki nemcsak a kreativitásáról híresült el, hanem arról is, hogy a kormány családpolitikáját a gyakorlatban is támogatandó, bababoltot hozott létre. Orbán Ráhel példaként állítható minden kezdő vállalkozó elé, hiszen amit elért, azt önerőből érte el, kizárólag a saját teljesítménye és tehetsége által. Viszont valóban nagy bajban lehetünk, ha már ő is azt mondja, hogy nehéz lesz talpon maradni. A miniszterelnök üzletileg kiemelkedően sikeres lányának szavaiból az következik, hogy nagyon sokan nem lesznek képesek túlélni a válságot.

Persze azért vannak, akiknek nem kell aggódniuk olyan nagyon, s nyilvánvalóan ezek körébe tartoznak azok a vállalkozások is, amelyek reklámszakmai irányítását Orbán Ráhel végzi, aki ebbéli sikerének titkát az interjúban igen szabatos mondatokkal árulta el, hiszen „amikor a koncepciót összerakjuk, és igazából megírjuk azt a bizonyos narratívát, (…) amikor ezeket összerakjuk, akkor megfelelő briefet tudunk adni a különböző velünk dolgozó cégeknek, stúdióknak, és így tovább. Az üzemeltető cég segít abban, hogy úgy legyen megfejlesztve egy projekt, hogy utána az a megfelelő hatékonysággal üzemeltethető lehessen, és az én általam vezetett BDPST Concept pedig végigkísér minden projektet. Nem mondom, hogy napi szinten, de azért felel, hogy tényleg mindenhol a narratíva megjelenjen, megértsék, átéljék a velünk dolgozók ezeket a történeteket, kvázi a részesévé tudjanak válni.”

Magára vessen, aki ezek után sem érti a siker titkát. Hiszen vannak, akik nagyon is megértik a briefeket, itt van például az Orbán Ráhel barátnői, Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata által közösen tulajdonolt Top News Hungary Kft., amely egy „világháló-portál szolgáltatással” foglalkozó cég és a TWN.hu bulvárportált üzemelteti, s lám, Covid-válság ide vagy oda, a tavalyi évet 1,56 milliárd forintos nettó árbevétellel fejezte be, s a két tulajdonos közel 1,33 milliárd forintos nyereségnek örülhetett az év végén, a propagandaminiszter volt nejének volt tehát miből építkeznie Tihanyban, még ha kissé meg is szegte az építészeti előírásokat.

Nem baj, telik a bírságra is, már ha lesz, aki kiszabja, hiszen a briefek jelentőségével a kormányhivatalok, pontosan a főispánságok is tisztában vannak, hát még a narratíva fontosságával, jobb a békesség, nehogy aztán elbriefeljék magukat.

A teremtő narratíva nyilván megjelent Rákay Philip Kálmán álmaiban is, hiszen sikerült megvalósítania Petőfi-filmjét, amely 1848. március 15. eseményeit dolgozza föl. Ehhez kapott úgy 4,7 milliárd forintnyi közpénzt is, vagyis komoly meggyőző erővel kellett bírnia, hogy rávegye ekkora összeg kiadására a döntéshozókat.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Hogyan lett megfejlesztve Rákay Philip is?

Mi történik azokkal, akiknek a projektjeit nem a miniszterelnök lánya kíséri?

Mit gondol a sikeres üzletasszony a külföldre költöző magyarokról?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés