Tóth Ákos Pintér mosolya

Pintér Sándor belügyminiszter mosolyogva közölte annak idején az RTL Klub híradójának munkatársával, hogy már az is törvénysértést követ el, aki csak kérdezni merészel a Pegasusról, mert azzal államtitoksértésre akarja rávenni a kérdezettet, s mivel ő meg akarja óvni ettől a riportert, ezért inkább nem válaszol semmire, jelentette ki, majd önnön frappánsságától eltelve tovább haladt a kormányülésre, faképnél hagyva a megdermedt riportert, akinek nagy valószínűséggel azóta is végigfut a hátán a hideg, ha erre a pillanatra gondol, s azt kívánja valamennyi rosszakarójának, hogy mosolyogjon rájuk Pintér Sándor, de talán ennél ő sokkal jobb ember, ilyet inkább mégsem.

Akárhogyan is, azt bizonyosan lehet tudni, hogy a Pegasussal célkeresztbe vettek számos ellenzékit, civileket, újságírókat, polgármestert, kormányalkalmazottat.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a legutóbbi kormányinfón egy erre vonatkozó kérdésre azt a választ adta, hogy nem azt figyelik, hogy valaki milyen munkakörben dolgozik, hanem azt, hogy az általa folytatott tevékenységhez vagy a kapcsolati köréhez kötődően felmerül-e nemzetbiztonsági kockázat. Példaként azt említette, hogy ha egy újságíró kapcsolatban van egy orosz ügynökkel, aki nemzetbiztonságilag kockázatos tevékenységet folytat, akkor őt lehallgathatják. Gulyás ezzel lényegében elismerte a Pegasus használatát, megpróbálva egyúttal olyan magyarázatot is adni rá, amely eltérne attól a sajtóban közkeletűnek számító megállapítástól, hogy az állam olyanok ellen vetette volna be az eredetileg csak terrorcselekmények elhárítására és a szervezett bűnözés ellen fölhasználható eszközt, akik valamilyen oknál fogva épp a kormány bögyében voltak.

Márpedig e bögy igencsak tág, ki ezért kerülhet oda, ki azért, ki azzal érdemelheti ki e kétes kiváltságot, hogy tisztességgel végzi a munkáját, ki meg azzal, hogy ha nem is feltétlenül tisztességgel, de nagyon is eredményesen végezte, és a sikereket mások is elirigylik. Erről sokat tudna mesélni a NER-be alaposan beágyazott Vitézy Tamás, akinek a horvátországi turisztikai cége lett oda szállodákkal, kempingekkel, jachtkikötőkkel, mert nem tudta azt az igazságot, hogy nem elég a NER-be beágyazódni, mert mindig lesznek még jobban beágyazottak, de persze az sem garancia semmire, mert a még jobban beágyazottak fölött is ott áll a beágyazó, aki elég kedélyesen paskolgatja ezt az országot a maga képére Pegasussal és beágyazottakkal, még ha a kormányfő politikai igazgatója, szegény Orbán Balázs azt hirdeti is, hogy a Fidesz nem vezérelvű, mert az érveknek igenis súlya van, csak épp azt felejti el hozzátenni, hogy a végső érvet mindig egyvalaki szolgáltatja.

Mindenesetre Vitézy Tamás nagyon megkeseredhetett, mert azt írta, hogy „bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik!”, majd részletesen fölidézi, hogy is járt ő éppen így, mert a horvát tengerparton terjeszkedett és pechjére arrafelé a nála beágyazottabbak is szeretnek el-elidőzni, időnként luxusjachtokon megpihentetve a haza szolgálatában megfáradt testüket és szellemüket.

A Vitézy által leírt mechanizmus átszövi az államot a befektetőtől az igazságszolgáltatásig bezárólag.

Varga Judit igazságügyi miniszter pedig, aki mintha csak Hollywoodban érezné magát, minden áldott nap közpénzen rögzített hajdobálós videókkal bombázza rajongótáborát, nem indít vizsgálatot az igazság föltárására Vitézy szavai nyomán, mint ahogy nem volt hajlandó válaszolni az őt ostromló Tordai Bencének sem, akit Neymar-i magasságokban járó testcselekkel próbált kikerülni a Parlament folyosóin, mert a képviselő meg merészelte volna kérdezni tőle, hogy ugyan, miért is adott engedélyt civilek törvénytelen megfigyelésére a Pegazussal.

Mára bizonyosan tudhatjuk, amit a kormány eddig elhallgatott, igen, a Pegasust a magyar állam szerezte be, konkrétan a Belügyminisztérium. Erről Kósa Lajostól értesülhettünk, akit annyira megzavart, hogy a honvédelmi bizottság elnökeként mikrofont dugtak az orra elé, mert valamit mégiscsak mondani illik a testület zárt ülése után, hogy véletlenül kibökte az igazságot, mire a kémszoftvert gyártó és értékesítő cég kilátásba helyezte, hogy ha valóban visszaélt a magyar állam a termékkel, akkor akár szerződést is bonthatnak vele.

Arról nincs információnk, hogy Kósa Lajos ellen államtitoksértés gyanúja miatt eljárás indult volna, mindenesetre szegény anélkül is ráfaragott erre az egészre, mert koronavírusos lett, úgyhogy ezúton kívánunk neki gyors felépülést és minél kevesebb, a mosolygó Pintér Sándort megidéző lázálmot.

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.