Martin József Tisza Kálmántól Orbánig

Lehet-e párhuzamba állítani a végérvényesen befejezett, sok szempontból elemzett, valóban páratlan politikai életművet olyannal, amelynek második korszaka immár tíz éve tart, folyamatosan jelen van, részvételünkkel vagy ellenkezésünktől kísérve a szemünk előtt zajlik? Valószínűleg csak nagyon feltételesen és korlátosan, ha egyáltalán. Ám a számok varázsának közember és tudós, laikus és szakmabeli történész nehezen tud ellenállni. A bűvös számot itt Tisza Kálmán csempészte be az olykor megalapozott, máskor bulvárszagú eszmefuttatásokba.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!