A dolgok éle

Tóth Ákos: Hegedűs Zsuzsa arckréme

Tóth Ákos | 2021.08.07. 07:37

Olvasási idő kb. 6 perc

Lezárta a NAV a nyomozást Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott ügyében, aki a havi nettó 920 ezres fizetéséért a társadalmi felzárkózást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben ad tanácsot személyesen a kormányfőnek, nyilvánvalóan komoly sikerrel, mindannyian tapasztalhatjuk, mennyire konfliktusmentes és kiszámítható országban élünk.

A nyilvánvaló eredmények láttán csak ugribugri akadékoskodók tehetnék szóvá, hogy a gyermekéhezés ellen küzdő főtanácsadó a fizetése mellé reprezentációs keretet is kapott, amibe beleférnek a másfél millió forintos éttermi számlák, fenemód drága a kaviár, no. Az is csak a folyton folyvást kötözködő ellenzék károgása, hogy Hegedűs Zsuzsa egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért 35 990 forintot fizetett, hiszen a chianti épp társadalmunk sokféleségét jelképezi, mivel több szőlőfajtát is házasítanak az előállítása során – micsoda szimbólum! –, csak az erre érzéketlenek nem értékelik kellőképp ezt a kellemet, finomságot, de van ok örömre is, mert a NAV kellő rálátással rendelkező munkatársai fölismerték ezt az összefüggést, le is zárták hát a nyomozást. Igaz, Gabbiano Chiantit ugyan ennél némiképp olcsóbban, akár 4-5 ezer forintért is lehet venni, de az bizonyára más évjárat, lőre, s ugyan ki tehetné szóvá, hogy a kormánybiztos néhány malacosztás közben a Chianti drágábbik fajtájából kínálja meg a megajándékozott putri lakóját, hiszen mi másért is vette volna, ha nem azért, hogy az életben egyszer az is átérezhesse, hogy társadalmunk vele egyenjogú tagja. Ez ám a konfliktuskezelés.

Ugyanez ösztönözte a kormánybiztost arra is, hogy szintén e nemes gondolatoktól áthatva vásároljon négy üveg Veuve Clicquot francia pezsgőt, darabját 14 ezer 990 forintért, amelynek a fele pinot noir, a másik felén pedig chardonnay és pinot meunier osztozik. Ez aranysárga, kényeztető pezsgő finom élesztős jegyekkel, fehér barackkal, ánizzsal és vaníliával, pompás, aki megkóstolja, a mennyekben érezheti magát, kiszabadulva egy pillanatra a salétromos putriból. Ráadásul, s itt rögtön megemlíthetjük a felzárkóztatásért felelős tanácsadó-kormánybiztos szerepvállalásának egy másik aspektusát, szimbolizálja a gettókban élő asszonyok egyenjogúsági küzdelmeit is, hiszen évszázadokkal a női jogok és a feminizmus térhódítása előtt egy megözvegyült asszony lett annak a birtoknak a vezetője, ahol ezt a klasszikus italt előállítják. Ez ám az edukáció, ez ám az összetett gondolkodás.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

A törpe minoritás óriása

Révész Sándor

Mi már a haladár Adytól vélünk tudni Magyarország „ázsiai állapotairól”, holott ezt a szóképet a régen elfelejtett „ókonzervatív fekete báró”, Sennyei Pál vitte bele a köztudatba. Amikor a 48-as és a 67-es alapon állók harcáról szólt a politikai élet, egy maroknyi konzervatív arisztokrata 47-es alapon képzelte el Magyarország modernizálását. A lehetetlen küldetés donkihótéi közül magasodott ki Sennyei Pál.

Elolvasom

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Isteni San Diego

Hegyi Iván

Szép telei voltak Tóth Zoltánnak a 2010-es években. A San Diego Sockers 2011 februárjában visszavonultatta 1-es számú mezét, majd 2014 januárjában beválasztották az Indoor Soccer Hall of Fame-be. Kaliforniai klubja szerint ő volt „az amerikai teremfutball legjobb kapusa”. Itthon egyszer játszott a válogatottban és 33 első osztályú mérkőzésen az Újpest csapatában – nagypályán –, majd 1979 augusztusában, alig huszonhárom évesen, a szabad világba szökött.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Tátrai Annamária: Szerintem a közmunka is megbélyegző

Tóth Ákos

Hatalmas vállalkozás eredményeit tette közzé Tátrai Annamária statisztikus, szociológus a Tárki által jegyzett Társadalmi Riport 2022 című kötetben. A tanulmányában megrajzolta Magyarország szegénységi térképét, s becsléseket tett a szegénységben, illetve a súlyos anyagi nélkülözésben élők arányára az egyes járásokban. Úgy tűnik mintha a kormány lemondott volna a legszegényebb településeken élőkről. A kutatóval beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés