Tamás Ervin Túlélőpróba

Most éppen ott tartok, hogy busman szeretnék lenni. A Metazin összeállításában szakavatott antropológus érvel meggyőzően amellett, hogy ezek az egyszerű, gyűjtögető életmódot folytató törzsek sokkal kevesebbet dolgoznak, mint a munkamániás, modern ember, aki ezzel nem csak magát, de a Földet is kizsákmányolja. James Suzman szerint a koronavírus lehetőséget teremthet arra, hogy kigyógyuljunk a magunk diktálta robotból, s ne mindig a felhalmozásra koncentráljunk. Jelentem, az első leckét vettem, mostanában már én is inkább a puszta túlélésre összpontosítok.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!