Benyó Rita

Benyó Rita

Az államférfiúi nagyság itt kezdődik

Benyó Rita

A korábban elhalasztott energiahatékonysági döntéseket, még ha kicsit drágábban is, még mindig jobb volna most meghozni, mint újabb tíz év múlva. Vagyis azon kellene gondolkodni, hogy a rezsicsökkentésre fordított pénzből mit tudnánk ezekből megvalósítani – nyilatkozta a Jelennek Feledy Botond külpolitikai szakértő.

Elolvasom

Ljubov Nepop: Putyin azt akarja, hogy semmi ne emlékeztessen Ukrajnára

Benyó Rita

Én még csak feltételezni sem akarom azt, hogy eljöhet egy olyan pillanat, amikor az orosz hadsereg a magyar határnál fog állni, mert biztos vagyok abban, hogy az ukránok ki fognak tartani – nyilatkozza a Jelennek Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete, akivel a fegyverszállítás szükségességéről, Putyin terveiről, a magyar-ukrán viszonyról és arról is beszélgettünk, népe mennyire hálás a menekülteket barátok módjára fogadó magyaroknak.

Elolvasom

Feledy Botond: Az államférfiúi nagyság itt kezdődik

Benyó Rita

Európának a világpolitikai folyamatokban nagyon rossz a pozíciója, mert nem lehet ütőképes diplomáciát csinálni katonai erő nélkül – mondja Feledy Botond külpolitikai szakértő, aki szerint a keleti nyitást radikálisan újra kell gondolni. Szerinte a rezsicsökkentésre fordított pénzből inkább az energiahatékonyság javítását kellene megoldani. Az államférfiúi nagyság ott kezdődik, amikor nem népszerű, hanem hasznos döntést kell hozni – szögezi le.

Elolvasom

Az ukránok ki fognak tartani, az orosz hadsereg nem jut el a magyar határig

Benyó Rita

"Ha Oroszország nem lő tovább, akkor nem lesz háború. Ha Ukrajna nem lő tovább, akkor nem lesz Ukrajna" - mondja a JelenValó legújabb videójában Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete, akivel a fegyverszállítások szükségességéről, Putyin terveiről, a magyar-ukrán viszonyról és arról is beszélgettünk, népe mennyire hálás a menekülteket barátok módjára fogadó magyaroknak. 

Elolvasom

Jámbor András: Ismerjük be végre, hogy okosabb nálunk a Fidesz!

Benyó Rita

A fő kérdés, amiről nagyon sokat kéne beszélni, úgy hangzik, hogy leváltható-e egyáltalán ez a rendszer. Én azt gondolom, hogy leváltható választáson ez a rendszer. Ha lefolytatnánk ezt a vitát, akkor sokkal többet tudnánk arról is, hogy hogyan – állítja Jámbor András, aki parlamenti mandátumot nyert Budapesten. Szerinte az ellenzéki összefogás visszafordíthatatlan folyamat, de a győzelemhez közösségépítésre és még szorosabb együttműködésre van szükség.

Elolvasom

Ruff Bálint: Akik ebben a kampányban részt vettek, teljesen alkalmatlanok voltak

Benyó Rita

"A választókat nem az érdekelte, hogy az ukrán néppel mi történik, hanem az, hogy velünk, magyarokkal mi történik. Orbán Viktornak erre volt válasza, az ellenzéknek nem, vagy nagyon rossz" – mondja Ruff Bálint kampánytanácsadó a JelenValó videójában. Szerinte Márki-Zay Péter alapvetően értette félre, hogy miért nyerte meg az előválasztást. Ő a tiszták koalíciójának ígéretével nyert, ehhez képest leült egyezkedni azokkal, akikkel szemben megválasztották.

Elolvasom

Márki-Zay Péter: Ugyanúgy kezelném a háborút, mint Orbán, csak én nem hazudoznék róla

Benyó Rita

Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla – mondja a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnökjelöltje a benzinár stop fenntartását ígéri, amíg az új kormány a forint erősítésével le nem viszi az árakat.

Elolvasom
Keresés