Billay Gábor

Billay Gábor

A populizmus és az építészeti amnesztia okozta a törökországi tragédiát

Billay Gábor

A február eleji törökországi földrengés halálos áldozatainak száma a hivatalos adatok szerint megközelíti az ötvenezret. A földrengést ugyan elkerülni nem lehetett volna, a hatóságok felkészületlensége és az építőipart átszövő korrupció azonban nagy szerepet játszott abban, hogy ennyi életet követelt a földrengés. A törökök azt szeretnék, ha számonkérnék a felelősöket.

Elolvasom

A török elnökön már csak a csoda segíthet

Billay Gábor

Törökországban jövő tavasszal választásokat tartanak. A két évtizede hatalmon lévő Recep Tayyip Erdoğan elnök népszerűsége soha nem látott mélyponton van. Ennek legfőbb oka a gazdasági válság. Az infláció 85 százalékos, a török líra pedig folyamatosan veszít értékéből. A gazdasággal látványosan nem tud mit kezdeni a kormány, két év alatt már a harmadik pénzügyminisztert nevezték ki.

Elolvasom

Nem eszik olyan forrón Erdoğan vétóját

Billay Gábor

Miután Finnország és Svédország bejelentette csatlakozási szándékát a NATO-hoz, Recep Tayyip Erdoğan török elnök váratlanul belengette, hogy Törökország a vétójogával élve meg fogja megakadályozni a két északi állam tervét. Mindezt azért, mert állítása szerint kurd terror-szervezeteket támogatnak. A valóságban azonban másról van szó.

Elolvasom

A török gazdaság válságban, Erdoğan az Európában uralkodó nyomorról beszél

Billay Gábor

Törökország a minimálbér 21,56 százalékos emelésével kezdte az új évet, a líra azonban olyan mértékben veszít értékéből, hogy az emelt minimálbér euróra átváltva kevesebbet ér, mint az egy évvel korábbi. A gazdaságpolitikával szembeni elégedetlenség miatt sokan abban sem biztosak, hogy Recep Tayyip Erdoğan elnöknek sikerül hatalmon maradnia a jövő évre tervezett választásokig.

Elolvasom
Keresés