Bőtös Botond

Bőtös Botond

Fehér-keresztény terror Pozsonyban

Bőtös Botond

Az Egyesült Államok és Nyugat-Európa után Szlovákiában is megjelent a fehér felsőbbrendűséget és szélsőséges kereszténységet hirdető terrorizmus. Pozsonyban hidegvérrel gyilkoltak meg két fiatalt, a tett elkövetésének indoka nem is kétséges.

Elolvasom

Bukottak bosszúja: visszatérnének a populisták

Bőtös Botond

Kétségbeesett küzdelmet vívnak a szlovák és cseh populisták a politikai túlélésért és személyes szabadságukért Szlovákiában és Csehországban. Robert Fico népszavazás kiírásával döntené meg a kormányt, Andrej Babiš köztársasági elnökké választatná magát. De sikerül-e?

Elolvasom

Rezsicsökkentés cseh módra: valaki szolidárisan szereti

Bőtös Botond

Oroszország fegyveres agressziót követett el Ukrajna ellen és Európával szemben rejtett gazdasági háborúban áll, amely jelentős mértékben megnöveli az európai lakosság gázszámláját. Magyarországgal és Szlovákiával ellentétben Csehország nem az árbefagyasztás módszerét választotta, hanem takarékossági tarifát vezet be, amelyet minden cseh háztartás megkap. 

Elolvasom

Szlovákia: a rendkívüli válság mindennapos

Bőtös Botond

Kormányválsághoz vezetett Szlovákiában a családbarátnak nevezett, de valójában a gazdagabb családokat támogató, felelőtlenül osztogató segélycsomag elfogadása, amelyet a megosztott jobboldali kormánykoalíció egy része az ellenzéki fasiszta párttal együtt szavazott meg. Szlovákiában a nyár az időjárástól függetlenül is forrónak bizonyult.

Elolvasom

Elindult a cseh EU-elnökség – nem a magyar úton

Bőtös Botond

Ne fagyjunk meg a télen és Ukrajna az év végén még mindig szuverén ország legyen – ezek a július 1-től az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét átvevő Csehország legfontosabb célkitűzései a következő fél évben. A háború visszatért Európába, ezért idén az ukrajnai események mindent beárnyékolnak, ugyanakkor a Magyarországot leginkább érintő jogállamisági kérdés az öt legfontosabb téma között maradt.

Elolvasom
Keresés