Fóti Tamás

Fóti Tamás

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Korrupciós ügybe bukhat bele egy miniszter

Fóti Tamás

Ne nagyon számítson politikai túlélésére az a közhivatalt betöltő személy, aki esetleg túl közel kerül a Dassault francia hadiipari és média-konglomerátumhoz. A cég hírnevét az elmúlt évtizedekben több korrupciós, megvesztegetési botrány tépázta. A francia közélet legfrissebb skandaluma is ehhez a vállalathoz fűződik.

Elolvasom

Fogpasztától a Red Bull-ig: Dietrich Mateschitz Ausztria legsikeresebb vállalkozója volt

Fóti Tamás

Cserben hagyta a földkerekség leghíresebb energiaitala annak kitalálóját, a Red Bull tulajdonosát, Dietrich Mateschitzet, aki októberben, 78 évesen egy hosszadalmas betegség után, valószínűleg rákban hunyt el. Ausztria leggazdagabb üzletemberének világviszonylatban sem kellett szégyenkeznie: a Forbes magazin szeptemberi rangsorolása szerint 19 milliárd dolláros vagyonával a 75. helyen állt.

Elolvasom

Ha van rajta gázársapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért

Fóti Tamás

Az EU prágai csúcstalálkozóján a tagállamoknak nem sikerült megállapodniuk arról, milyen közös intézkedéssel vegyék fel a harcot a gázár emelkedésével, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyetlen hathatós fegyverével szemben. Egyesek szerint ez baj, mások szerint nincs veszve semmi.

Elolvasom

Német kancellár: Meg kell reformálni az EU-t az újabb bővítés előtt

Fóti Tamás

A politikai túlélésért küzdő Olaf Scholz német kancellár prágai beszédében körvonalazta az újabb bővítés előtt álló Európai Unió jövőjét. Az új tagok csatlakozásának feltétele, hogy az EU előbb rendet tegyen a saját háza táján. Üzent a magyar és lengyel „illiberális demokráciáknak” is, a jelző számára oximoron, vagyis két, egymást kizáró fogalom.

Elolvasom
Keresés