Fóti Tamás

Fóti Tamás

A propagandafronton a helyzet változatlan

Fóti Tamás

Az országértékelő és a heti rádiós kinyilatkoztatások ugyanazt üzenik: mindenki azon mesterkedik, hogy Magyarországot belerántsa abba a háborúba, amit szlávok vívnak szlávok ellen, tehát nekünk nincs közünk hozzá. Szerencsére itt van Orbán, a békeharcos, aki megakadályozza azt, hogy ebből a regionális konfliktusból világháború legyen.

Elolvasom

Zelenszkij a csúcson

Fóti Tamás

Az eredetileg a migráció problémakörének szentelt csúcstalálkozón megállapodtak a tagországok az illegális bevándorlás drasztikus visszaszorításában és a külső határok szigorúbb ellenőrzésében. A rendezvényen megjelent az ukrán államfő is, aki a tőle megszokott szenvedélyes beszédben állt ki országa mielőbbi EU-tagsága és az uniós fegyverszállítások fokozása mellett.

Elolvasom

EU-Ukrajna csúcstalálkozó: örömóda helyett légiriadó

Fóti Tamás

Az EU-Ukrajna kétnapos csúcstalálkozó nem a kijevi reményekkel ért véget: a zárónyilatkozat homályos ígérete a csatlakozási tárgyalások kezdetéről csalódást kelt az ukrán politikusokban és a közvéleményben. Ugyanakkor az uniós vezetők a szolidaritás jegyében további konkrét támogatásokat jelentettek be.

Elolvasom

Kevésbé borúlátó a német elit

Fóti Tamás

A német gazdasági elit most már meglehetősen derűlátó annak ellenére is, hogy a német export tavaly a 2003-as szintre süllyedt. Az idei évre azonban a nagyvállalatok kétharmada jó, vagy nagyon jó megrendelés-állományról számolt be.

Elolvasom
Keresés