HELYBEN/Jelen

HELYBEN/Jelen

Felcsuti Péter: A magyar költségvetés katasztrofális helyzetben van

HELYBEN/Jelen

Megindul a jogállamisági eljárás Magyarország ellen, veszélybe került több ezermilliárd euró kifizetése. Brüsszel a magyarországi korrupció veszélye miatt döntött az eljárás megindításáról. A helyben.hu-nak Felcsuti Péter közgazdász azt nyilatkozta, hogy a magyar költségvetés máris katasztrofális helyzetben van. A Magyar Bankszövetség korábbi elnöke szerint a kormány, a válság ellenére, ki fogja tölteni a ciklusát.

Elolvasom

Karácsony Gergely: A mai ellenzék lényegesen erősebb, mint négy éve

HELYBEN/Jelen

A Fidesz sikerét előrevetítő Medián felmérésről kérdezte a Helyben.hu Karácsony Gergelyt, aki korábban ennél a közvéleménykutató cégnél dolgozott. A főpolgármester kizártnak tartja, hogy a Fidesz most jobb pozícióban van, mint 2018-ban volt. És akkor a kormány megbukott volna, ha az ellenzék egységesen indul – teszi hozzá. Éppen ezért Budapest vezetője változatlanul szoros eredményt vár.

Elolvasom

„Azt a feladatot kaptuk, hogy járassuk le a tanár urat!”

HELYBEN/Jelen

Szita Károly rendelettel tiltotta meg, hogy az egyesült ellenzék képviselőjelöltje elhelyezze választási plakátjait Kaposvár lámpaoszlopain. A Kúria azonban úgy döntött, hogy a kormánypárti polgármesternek erre nem volt joga. A Somogy 1-es választókerület a billegő körzetek közé tartozik, ha az ellenzék négy éve összefog, akkor itt simán nyert volna. A jelenlegi helyzetről a helyben.hu-nak Dr. Varga István nyilatkozott, aki ellen még egy névrokonát is bevetették.

Elolvasom

A Fidesz útja az orosz energiától való függés megszüntetésének követelésétől az orosz energiától való függés növeléséig

HELYBEN/Jelen

2010 előtt még közös, európai energiapolitikát szorgalmazott a Fidesz az önző, nemzeti különalkuk helyett. 2010 óta viszont semmit sem tett azért, hogy Magyarország energiafüggése Oroszországtól csökkenjen. Sőt, a paksi beruházással még tovább növelnék a kiszolgáltatottságot. A Helyben.hu összeszedte, hogy miket mondtak a Fidesz képviselői a fölgázról, a kőolajról és a paksi atomerőműről még ellenzéki korszakukban.

Elolvasom

New York Times: Orbán régóta a Kreml legfőbb támogatója Európában

HELYBEN/Jelen

A legjelentősebb amerikai napilap a lengyel és a magyar kormány közti különbséget elemezve arra jut, hogy korábban ugyan mindketten Európa-ellenesek voltak, de Lengyelország az orosz fenyegetés hatására az összefogás híve lett, Magyarországon viszont a kormánypárti média még mindig Moszkvát mentegeti.

Elolvasom
Keresés