Jelen információ

Jelen információ

Az ukrajnai háború a nőket sújtja a leginkább

Jelen információ

Háború dúl Európában. Oroszország Ukrajna elleni támadása folytatódik. Vannak, akik béketárgyalásokat sürgetnek, ami természetesen fontos. De tényleg mindenáron legyen béke? Nemcsak arról van már szó, hogy február 24-én megkezdődött egy szuverén állam területének szégyenletes megszállása, hiszen a bekebelezés már nyolc évvel ezelőtt, a Krím-félsziget Oroszország részévé nyilvánításával kezdetét vette. A világ akkor szemet hunyt az agresszió felett. A brutális katonai akcióra ma azonban már nagyon is odafigyelnek Európában. Mára sok fontos kérdés merült fel azzal kapcsolatban is, ki és hogyan fog megfizetni az ukrajnai nők testének és lelkének bitorlásáért.

Elolvasom

A baloldal az elmúlt húsz év legjobb eredményét érte el Dániában

Jelen információ

A feszült hangulatú szavazatszámlálást követően a Szociáldemokraták az elmúlt húsz év legjobb eredményével nyerték a dán választásokat. Az exit pollok először a párt hat mandátumvesztését, így a „vörös blokk” többségének széthullását jelezték előre, azonban éjfélkor más volt az eredmény. A „vörös blokk” 87 helyet szerzett meg a 179 fős törvényhozásban, és még három helyet a Feröer-szigeteket és Grönlandot jelentő tengerentúli autonóm területeken. Az összesen 90 mandátum a lehető legszűkebb többség.

Elolvasom

Friss Róbert: Hamis remények

Jelen információ

Megjön vagy sem? Mint égből hulló mannát, úgy lesi az ország az uniós pénzt. Még a politikai ellenzék maradványa is félretolja kétségeit, és az „ország érdekeit” követve kiáll a NER mellett. Úgy és akkor is, hogy tudja: önmaga szűkíti be saját politikai mozgásterét, ha a társadalmi elégedetlenség lecsiszolásával a rendszer lélegzevételéhez, túléléséhez nyújt segítő kezet.

Elolvasom

Hatalmas összegért, túlárazva és eleve fölöslegesen szerezte be a most megsemmisített PCR-teszteket a kormány

Jelen információ

A Jelen pár hete megírta, hogy az állam ötmilliárd forint értékű PCR-tesztet semmisített meg azért, mert nem lettek időben fölhasználva. További nyomozásunk során fölmerült a gyanúja annak, hogy ezeket a súlyosan túlárazva beszerzett teszteket eleve nem lehetett fölhasználni. A megkérdezett szakértőnk szerint pont így történt. A külügy a vuhani törzsre lefejlesztett PCR-eket vette meg, de eleinte hiányoztak a használatukhoz szükséges eszközök. Mire ezek meglettek, a vuhani alfatörzs eltűnőben volt. Az újabb mutációkat pedig nem mutatja ki ez a teszt. A probléma a régi: a beszerzés előtt a kormány nem kérdezte meg a szakmát.

Elolvasom
Keresés