Láng Zsuzsa

Láng Zsuzsa

Nem akarják a diákok, hogy Vidnyánszky Attila átnevelje őket

Láng Zsuzsa

Kifinomult és értő közönséget választott Vidnyánszky Attila nehezen meghozott döntésének bejelentéséhez: a Belvárosi Polgári Szalonban, az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom hallgatóságával osztotta meg elsőként, hogy korábbi elhatározásával ellentétben mégis elindul a Nemzeti Színház igazgatói posztjáért a következő ciklusban.

Elolvasom

Blokád alatt a valóság

Láng Zsuzsa

Akinél a hatalom, annál a pénz, és akinek pénze van, az rendeli a zenét. Esetünkben a filmet. Tényleg nincs értelme számonkérni, hogy a 32 évvel ezelőtti taxis engedetlenség következtében megbénult ország miért most ihlette meg az alkotókat. Azt viszont számon lehet kérni, hogy a kormány miért költött el rá 1,5 milliárd forintot. A Blokád lehetett volna jó film is. De nem lett az.

Elolvasom

Máté Gábor: Túlságosan sok rossz dolog történik

Láng Zsuzsa

Izgalmas bemutatókkal és sok bizonytalansággal készül negyvenedik születésnapjára a Katona József Színház. A négy évtized alatt alaposan megváltozott nézői szokásokról, a darabválasztás lehetőségeiről és az idei évad különleges kihívásairól Máté Gáborral, a Katona igazgatójával beszélgettünk, aki azt mondja: a színigazgatói kihívások már kezdik meghaladni a képességeit.

Elolvasom

Háborúban dalolnak a múzsák

Láng Zsuzsa

A mindenre kiterjedő válságok világában, a háborúk idején, az egekbe szökő papírárak következményeitől sújtva, az üldözött, meggyilkolt, puhább diktatúrákban pedig csak lehallgatott és egzisztenciálisan ellehetetlenített írástudók félelmeit legyőzve – újra kitüntetett szerepe van az irodalomnak.

Elolvasom

Itt a díj, pofa be!

Láng Zsuzsa

Abból még nem lett volna botrány, hogy Vilmányi Benett nem vette át a Junior Prima-díját. Részint azért, mert hazánk népességének (sajnos) csak szabadszemmel láthatatlan töredéke ismeri a nevét és a rangos díjat teljes joggal kiérdemelő eddigi munkásságát, részint pedig azért, mert a hivatalos kultúrpolitika még az esélyét sem adja meg a hozzá hasonló tehetségek pályájának kiteljesedésére. A balhé abból a gesztusból tört ki, hogy a fiatal művész percekkel az ünnepélyes átadás előtt utasította vissza a kitüntetést.

Elolvasom
Keresés