Petike Áron

Petike Áron

Keresztes Tamás: Ennyire sosem volt súlyos a helyzet

Petike Áron

Hatalmas sikerrel játszotta Akszentyij Ivanovics Popriscsint Gogol művében, az Egy őrült naplójában, Pinokkiót rendez a Vígszínházban, szinte mindent elért, amit az ő korában színész elérhetett. Azt mondja, néha olyan dimenzióba kerül a színpadi léte, amely talán túl is mutat valamiféle szakmunkásságon. Színjátszásról, dadogásról és diszlexiáról, rossz reflexekről és a közéletről is beszélgettünk Keresztes Tamással.

Elolvasom

Nagy Zsolt: Az egész színházi szakmát behálózza a hazudozás

Petike Áron

Kemény kritikával illeti Nagy Zsolt színész, az Örkény Színház tagja a jelenlegi rendszer kiszolgálóit, és azokat is, akik gyávaságból vagy számításból együtt úsznak az árral. De bírálja saját szakmáját, a Vilmányi Benett-től elhatárolódó kollégáit és az egykori egyetemét is. A fiataloknak ezt üzeni: "Menjenek, próbálkozzanak, harcoljanak. Másképp nincs remény. De Rákay Philip és a hozzá hasonló gazemberek mögé nem szabad beállni."

Elolvasom

Dante napkeltétől napnyugtáig

Petike Áron

Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik két héttel ezelőtt, pénteken este hét órakor, illetve másnap, szombaton hajnali öt órakor a Gellért-hegyre, pontosabban a Filozófusok kertjébe látogattak. A romantikus érzetet már eleve a napnyugta és a napfelkelte is biztosítja, ám ezúttal ennél jóval többről volt szó: a Budapest Tuning szervezésében ugyanis Gyabronka József adta elő Dante Isteni színjátékát, méghozzá a Nádasdy Ádám-féle fordításban, és ahogy tőle ezt megszokhattuk, ezúttal is hihetetlenül magas színvonalon.

Elolvasom
Keresés