Szolga Bálint

Szolga Bálint

Lili csak azt mondta ki, amit mindannyian gondolunk

Szolga Bálint

Amikor Nagy Blanka 2019-ben csúnya szavakat használt a szónoklatában, akkor a teljes kormánypárti média elkezdett őrülten forogni a saját tengelye körül. Tette ezt annak ellenére, hogy Bayer Zsolt több tucat hasonló trágárságot használ el egy átlagos napon a lövészárokban. Most megint egy diáklány szóhasználata miatt megy az álszent műhiszti.

Elolvasom

A gyerekek jelentős része kiszorul az egyre drágább nyári táborokból

Szolga Bálint

A nyári szünidő nagy részében a szülők ugyanúgy dolgoznak, mint máskor. Évről évre komoly gondot okoz számukra, hogy a két és fél hónapos vakáció alatt értelmes időtöltést találjanak a gyerekeiknek. A piaci alapon működő táborokért nagy a tülekedés, de sokan nem tudják kifizetni az egyre növekvő árakat. Eközben valószínűsíthető az is, hogy az állam által támogatott, vagyis olcsóbb Erzsébet-táborok szolgáltatásainak minősége megsínyli az inflációt.

Elolvasom

Frontális támadás a pedagógusok ellen

Szolga Bálint

Az ötödik Orbán-kormány, ahogy megalakult, rögtön csapást mért a pedagógusokra: törvénybe iktatták a tanársztrájk ellehetetlenítését, s miután Novák Katalin köztársasági elnök ezt minden további nélkül aláírta, a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

Elolvasom

A tanárképzés kudarca: az utolsó hallgató majd lekapcsolja a villanyt

Szolga Bálint

Idén alig pár tucat fiatal jelentkezett a fizikatanár képzésre. Kémiatanárnak sem jelentkeztek többen. A tantestületek lassan kiürülnek, a tanári pályát elhagyó vagy nyugdíjba vonuló pedagógusok helyére nem érkezik utánpótlás. A kormány ugyan megtilthatja a pedagógusoknak a sztrájkot, de azt nem tudja megtiltani, hogy a pályaválasztó diákok a tanárképzés helyett jól fizető szakmát válasszanak maguknak. Pont ez történik.

Elolvasom

Nem a hackerek voltak ügyesek, hanem az állam ügyetlen

Szolga Bálint

Nem zajlott zökkenőmentesen az idei kompetenciamérés. Az online rendszerre már a tesztek előtt is sok panasz érkezett. Emiatt halasztani kellett a felmérést, hiszen sokaknál el sem indult a program. A kormány terheléses támadásra hivatkozott – immáron a hetedik alkalommal, két éven belül. 

Elolvasom

Orbán Viktor, a simlis autókereskedő

Szolga Bálint

Ismert a mondás: csak olyan politikusra érdemes szavazni, akitől használt autót is vennénk. Ebből az következik, hogy a korrupt politikusok olyanok, mint a simlis használtautó-kereskedők.

Elolvasom

Ha tanár akarsz lenni, legyen gazdag házastársad

Szolga Bálint

Az Állami Számvevőszék a pedagógussztrájk alatt közölte egy kutatásra hivatkozva, hogy a tanárok nagy többsége megtakarításokkal rendelkezik. Értsd: nyugalom elvtársak, a béremelésre vonatkozó követelés alaptalan, a pedagógusok életkörülményei megfelelők. A szakszervezetek felméréséből viszont az derült ki, hogy a pedagógusok többségének az egészséges étkezésre sem futja a fizetéséből. Megtakarításuk pedig legfeljebb a másod- ás harmadállásból jöhet össze. 

Elolvasom

Menni vagy nem menni? Ez itt a kérdés.

Szolga Bálint

Az országgyűlési választás eredménye miatt ismét sokan gondolkoznak el azon, hogy elhagyják Magyarországot. A Google Trends adatai szerint az utóbbi időben sokszorosára növekedtek a kivándorlással kapcsolatos keresések. A Republikon március végén megjelent kutatása szerint a dolgozó magyarok 28 százaléka választaná az emigrációt egy újabb kormánypárti győzelem esetén. Ami azóta bekövetkezett. A Jelen újságírói számos fiatallal beszélgettek, akik közül többen már meghozták a döntésüket.

Elolvasom

A fideszes Megafon csapdája: annyira szélsőséges, hogy már csak a B-középnek szól

Szolga Bálint

A 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz a vártnál rosszabbul teljesített. A budapesti kerületek nagy részét elveszítette, Karácsony Gergely pedig legyőzte a biztos győzelemre készülő Tarlós Istvánt. Az egységes ellenzék akkori sikerében fontos szerepet játszott a közösségi média. A Fidesz azóta belakta a Facebookot, amihez szinte végtelen forrásokat tud felhasználni. 

Elolvasom
Keresés