Tóth Ákos

Tóth Ákos

Holoda Attila: Mára kifogytunk a pénzből, mert megvettük a drága orosz gázt

Tóth Ákos

Az állami energiahivatal a lehető legrosszabb pillanatban állapította meg a távhőhöz szükséges eurós árat, Szijjártó Péter akkor pedálozik orosz gázért, amikor annak a legmagasabban van az ára, miközben az elmúlt időszakban a napi ár már 30 euróra is lement – mondja Holoda Attila energetikai szakértő a Nyugati pályán legújabb podcast adásában, amelyben Győrffy Dóra közgazdásszal azt elemezték, hogy milyen hatással vannak az uniós szankciók az inflációra, miként reagált Európa és miként a magyar kormány a háború miatt megváltozott helyzetre. A szakemberekkel Ónody-Molnár Dóra, a Jelen újságírója beszélgetett.

Elolvasom

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom

Lubickolnak az orosz ügynökök Magyarországon

Tóth Ákos

Az orosz titkosszolgálatok érzékelhető ellenállás nélkül használják Magyarországot a saját céljaikra. Számos jele van annak, hogy ez a tevékenység nem ellentétes a kormány szándékaival. Ennek következtében a szövetséges partnereink bizalma minden valószínűség szerint megingott a magyar szolgálatokban. A Nyugati pályán podcast adásában Katrein Ferenc nemzetbiztonsági szakértő, egykori elhárító és Dezső András, a HVG titkosszolgálatokkal és szervezett bűnözéssel foglalkozó újságírója válaszolt Rédli Balázs, az RTL Klub politikai riporterének kérdéseire.

Elolvasom

Nagy Imre Társaság alelnöke: Orbán úgy forgatja ’56-ot, ahogy az érdekei diktálják

Tóth Ákos

Minden évben, amikor vigyázban állunk a közgyűlésünkön a halottaink emlékére, összeszorul a szívünk, hogy újból eltávozott húsz-harminc társunk. Mi próbáljuk ugyan pótolni őket, de hát ugyan, Nagy Erzsébetet, Vészi Jánost, Kopácsi Sándort vagy Király Bélát hogyan is lehetne pótolni? – kérdi Haas Péter, a napokban a megalakulásának harmincadik évfordulóját ünneplő Nagy Imre Társaság alelnöke, akivel nemcsak a szervezet múltjáról és jelenéről, hanem a mártír miniszterelnök megítélésének szeszélyességéről és Orbán Viktornak az ’56-os forradalom sajátos újraértelmezési kísérletéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Oroszország egyre nehezebb helyzetben van, Magyarország megítélése tragikus

Tóth Ákos

Oroszország egyre nehezebb helyzetbe lavírozza magát, miközben Ukrajna annak ellenére is lendületben van, hogy a tél miatt állóháború kialakulása várható. Az már bizonyos, hogy a világ az ukrajnai háborúval egyfajta korszakhatárhoz ért el, amely alapvetően rendezi át a globális erőviszonyokat – egyebek mellett ez hangzott el a Nyugati pályán podcastsorozat legutóbbi adásában, amelyben Takácsy Dorka és Rácz András Oroszország-szakértőkkel, valamint Földes Andrással, a HVG videós újságírójával beszélgetett a helyzetről Rédli Balázs, az RTL Klub politikai riportere.

Elolvasom

Parászka Boróka: Románia retteg attól, hogy esetleg Magyarországgá válik

Tóth Ákos

„Szerintem az már önmagában egyfajta visszaigazolás, hogy valaki egy rendszernek nem tud megfelelni. Az a dolga annak, aki elkötelezte magát a szellemi szabadsága mellett és általában a szabadsága mellett, hogy rosszul érezze magát, hogy legyen neki kényelmetlen, hogy a partvonalon legyen, a határon, a szakadék szélén. Ha nem ott vagyunk, akkor már gyanakodnunk kell. Ezekben az önkényen alapuló rendszerekben az a dolga az embernek, hogy folyamatosan kényelmetlenül érezze magát, áldozatokat hozzon a saját szabadságáért.” – mondja Parászka Boróka erdélyi magyar újságíró, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa, akivel kapcsolatban a Mi Hazánk Mozgalom egyik vezetője a közelmúltban azt mondta: jobb volna akasztófán látni. Félelemről, kiállásról, a sajtóról és a megalkuvásról beszélgettünk vele pályatársként, barátként, így aztán tegeződve.

Elolvasom
Keresés