Trencsényi Zoltán

Zoltán Trencsényi

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Borbély Mihály: Minden művészet az időnek dolgozik

Trencsényi Zoltán

Pomázon nőtt fel, ahol számos nemzetiség zenei kultúráját ismerte meg. Klasszikus zenét tanult, majd megérintette a jazz. Borbély Mihály ma is ötvözi zenéjében ezt a sokszínűséget. Az alábbi beszélgetésből kiderül, már nem bánja, hogy nem lett focista, de az is, hogy mit keresett Kuvaitban, és melyik világsztárral kellett föllelnie a legjobb budapesti halászlét.

Elolvasom

Dresch Mihály és a saját blues

Trencsényi Zoltán

Dresch Mihály a hazai jazz/népzene legkülönlegesebb alakja. Nemrég lett 67 éves. Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, érdemes- és kiváló művész, de amikor elismeréseket kap, szerényen értetlenkedik. Szerinte az a legfontosabb, hogy egy zenész mennyi mindent integrál magába, és milyen zenei személyiség alakul ki ebből. Azt vallja, mint David Murray: a lényeg, hogy mindenki megtalálja a „saját bluesát”.

Elolvasom

Kleb Attila: Szemben a fekete lyukkal

Trencsényi Zoltán

Számos világsztár részvételével, idén tavasszal immáron második alkalommal került be a főváros zenei kínálatába a Jazzfest Budapest koncertsorozat, amelynek eseményei április 26-a és május 17-e között lesznek Budapest koncerttermeiben, klubjaiban, közterein. Az eseményről Kleb Attilával, a fesztivál egyik alapítójával beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés