Ónody-Molnár Dóra

Ezt nevezik függetlenségnek! – Vita Orbán Balázs miniszterhelyettessel

„De ez az autonómia!” – így reagál Orbán Balázs miniszterhelyettes arra a kérdésünkre, nem érzi-e bajnak, hogy egy demokratikus fölhatalmazással rendelkező kormány lényegében nem nyúlhat hozzá a közalapítványokba kiszervezett állami vagyonhoz. A beszélgetésben szóba kerül, hogy a CEU ment, a Fudan viszont jön. Fölmerül az is, hogy miért nem a Harvardot csábítjuk ide kampuszt építeni.

Brüsszel mi vagyunk

A Bizottság vizsgálni fogja, hogy a konzultációk valóban megtörténtek-e, mert csak ebben az esetben lehet közös tervnek nevezni – nyilatkozza lapunknak Zupkó Gábor, az Európai Unió magyarországi képviseletének vezetője, akit nem csak a helyreállítási alapról kérdeztünk, hanem arról is, hogy mi a véleménye a magyar kormánynak a brüsszeli vakcinabeszerzést érintő bírálatairól.

Hadd nyugtassam meg! – Vita Gémesi György és Orbán Balázs közt

Nagyon ritkán adódik olyan pillanat, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében valódi vita bontakozhat ki. Márpedig most erre volt példa egy jobboldali lap, a Mandiner szervezésében, amikor Gémesi György szembesíthette az önkormányzatok álláspontjával a kormányzati oldalt képviselő Orbán Balázst.

A főispán úr nem veszi fel a telefont

Ha a Fidesz fő kampánytémája Gyurcsány, akkor veszít – nyilatkozza lapunknak Szombathely MSZP-s polgármestere, Nemény András, aki szerint az önkormányzatok példát mutathatnak arra, hogy az ellenzék képes lesz kormányozni.

Stumpf István: Az alapítványé az egyetem

Lehet, hogy az elején a kuratórium meg akarja mutatni a muszkliját, de hosszú távon arra lesz kényszerítve, hogy megegyezzen, közös stratégiát alakítson ki a szenátussal. Szimbiózisban kell működniük – mondja a Jelennek Stumpf István professzor, egyetemi modellváltásért felelős kormánybiztos, akivel a CEU elüldözéséről és az egyetemi TAO bevezetéséről is szót ejtettünk.

Tordai Bence: Nem az a megoldás, hogy Varga Mihály mellbe lök, csak mert fél a nyilvánosságtól

Rekordnagyságú, 8,2 millió forintos bírsággal sújtotta Kövér László házelnök Tordai Bencét, amiért telefonnal a kezében kérte számon a kerület parlamenti képviselőjét, Varga Mihály pénzügyminisztert annak a tízmilliárd forintnak az elvonása kapcsán, amelyből a helyi szakrendelőket akarták felújítani. A Párbeszéd politikusát nem csak a különféle akcióikról kérdeztük, hanem arról is, hogy győzelmük esetén miként lesz itt elszámoltatás.

Balog Zoltán és a szeretet

10 éves a keresztény szakkollégiumi hálózat – nagyon szubjektív tudósítás az évforduló kapcsán megrendezett ünnepi konferenciáról.

Márki-Zay Péter: Karácsony a kompromisszum Orbán legyőzéséhez

Márki-Zay Péter magát tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy legyőzze jövőre Orbán Viktort, de számol a realitásokkal, és úgy véli, alacsonyabb ismertsége következtében nem ő a legesélyesebb jelölt az ellenzéki miniszterelnök-választáson. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke szerint a többiek közül Karácsony Gergely a legalkalmasabb a bizonytalanok megszólítására.