Ónody-Molnár Dóra

A kormány az intim viszonyokba avatkozik bele, korrumpálja párkapcsolatokat

A kormány sikerpropagandát épít a tíz év alatt megszületett gyerekek számára alapozva, miközben a helyzet sokkal inkább borúra ad okot – és nem feltétlenül a népesedéspolitika kudarca miatt, hanem azért, mert mindehhez olyan ideológiai máz társul, amely a nőket méltatlan szerepbe kényszeríti. Ahogy azokat a családokat is, amelyek a kedvező hitelek felvételére szerveződnek. A helyzetről Gregor Anikó szociológussal, az ELTE adjunktusával beszélgettünk.

A sírva nevetős darab

Az életközepi válságot dolgozza föl a Láthatáron Csoport hamarosan bemutatandó Mit ér, ha? című produkciója, amelynek során az alkotók az életük középkorát elérő nők küzdési stratégiákat dolgozzák föl. Feuer Yvette-tel, a társulat alapítójával és vezetőjével beszélgettünk.

Jakab Péter: rendszerváltásra készülünk, tiszta lapot akarunk nyitni Magyarország történetében

Ha a bizonytalanokat nem tudjuk megszólítani, akkor nincs kormányváltás – jelenti ki lapunknak Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki úgy véli, az ő konfrontatív stílusa alkalmas arra, hogy a választástól eddig apátiából elfordulókat a szavazóurnákhoz vigye. Jakab úgy látja, véletlenül sem szabad olyan helyzetet előidézni, hogy valamelyik miniszterelnök-jelöltben sértettség alakuljon ki, mert mindenkinek mozgósítania kell a saját táborát ahhoz, hogy meglegyen a többség.