Tanács István

Rablóhitel kormánytámogatással

2015. február 9-én a magyar kormány paktumot kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) az Erste Bank egy részének megvásárlása kapcsán. Több tízezer korábbi devizaadós magyar család akkor még nem sejtette, hogy Orbán Viktor a kifosztásukról, sokuk utcára lökéséről szóló felhatalmazást írt alá. 

A Simonka-ügy: Elmeszelik? Elsikálják?

Per lesz-e, vagy színjáték Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 vádlott-társa október 13-án kezdődő büntetőpere? Sokan azt hitték, hogy ezt Simonka és közvetlen köre nem úszhatja meg. Most mégis megalapozottabbnak tűnik Simonka hencegése: „az ellenem, szóló vádirat nullás! (…) olyan ügyészek csinálták, akik azóta mind ki vannak rúgva”. Információink szerint azonban a vádiratot összeállító ügyészek a helyükön vannak.

Örökké agyalni kell - Vízgazdálkodási abszurd a Homokhátságról

Az ENSZ ma félsivatagként tartja számon a Duna–Tisza-közi Homokhátság területét. Időnként cikkek jelennek meg arról, hogy a klímaváltozás következtében belátható időn belül teljesen elsivatagosodik a vidék, a lakosság elmenekül innét. A lakosság azonban nem elmenekülni akar, hanem megoldást találni. Nem jó a hatalmi szó, de megegyezni sem sikerül.

Járványmenetrend

Ideiglenes járványügyi menetrendet léptetett életbe a MÁV június 6-ától a magyarországi vasúthálózat 35 szárnyvonalán. A gyakorlatban ez drasztikus járatritkításokat hozott.

Maradjanak csak a fóliasátorban!

Riportunkból kiderül, miként kerülhet a hipermarketekben az az import zöldség és gyümölcs ugyanannyiba, amelyiket tíz eurós órabérért szedtek Nyugat-Európában, mint a három eurós órabérrel szedett magyar áru.