Vásárhelyi Mária

Vásárhelyi Mária

Kegyetlenség és kegyelet

Vásárhelyi Mária

Bízom benne, hogy nincs felnőtt fejjel gondolkodó, ivarérett magyar állampolgár, aki elhiszi, hogy ha Kövér László akarta volna, nem tudta volna megakadályozni, hogy Horthy Miklós mellszobra bekerüljön az ország házába. Nemhogy az alelnök szobájába, hanem az illemhelyre sem.

Elolvasom

Farizeusok, kufárok, hipokriták

Vásárhelyi Mária

Amikor Rómában, a Vatikán környékén sétálok, gyakran eszembe jut, hogy vajon mit szólna az Úr, ha hirtelen leszállna ide és szembesülne azzal az ócska, talmi, giccses kirakodóvásárral, ahol mindenből, ami a hívők számára szent, filléres gagyi lesz. Nem mintha hívő lennék, de tisztelem mások hitét és méltatlannak tartom, ahogy filléres műanyag áruvá silányítják a bibliai szenteket, az áldásokat, a bűnbocsánatot. És még inkább méltatlannak gondolom, ha az egyház szolgálatába szegődött személyek teszik ugyanezt.

Elolvasom

Nem tökfilkók ezek, hanem banditák

Vásárhelyi Mária

Az extradókkal nemcsak többletbevételhez akar jutni a kormány. A sarccal arra vennének rá cégeket, hogy vonuljanak ki Magyarországról. Nem sok minden maradt, amit eddig nem szereztek meg maguknak, a kiskereskedelem és a repülőtér ilyen. Nem fognak lemondani róluk, az eszközökben pedig nem válogatnak.

Elolvasom
Keresés