Városkép

Amint a zsidónegyed védett lett, azonnal elkezdték bontani

Perczel Anna, a zsidónegyed megmentése érdekében alakult ÓVÁS! Egyesület vezetője szomorúan állapítja meg: bár a legtöbb európai városban már nincsenek zsidók, mégis védik az örökségüket, Pesten viszont, ahol jelentős zsidó közösség él, veszélyben van az egykori negyedük.

A modernitás szakadéka 2.

Hamarosan befejeződnek a Szervita téren zajló munkálatok. Az egykori Távbeszélő Központ és a közutálatnak örvendő parkolóház helyére új épületek kerülnek. A róluk szóló kétrészes kritikánk első felében azt vizsgáltuk meg, hogy milyen nehézségekkel kell általában megküzdenie annak, aki műemléki környezetben próbál kortárs alkotást elfogadtatni. Most ellátogatunk a tetthelyre.

A modernitás szakadéka

Hamarosan befejezik a Szervita téren zajló munkálatokat. Az egykori Távbeszélő Központ és a közutálatnak örvendő parkolóház helyére új épületek kerülnek. A róluk szóló két részes kritikánk első felében azt vizsgáljuk meg, hogy milyen nehézségekkel szükséges megküzdenie annak, aki műemléki környezetben próbál kortárs alkotást elfogadtatni.

Elmúlt álmok álmodói

A nyár végén átadták a főváros első olyan közterületét, amelynek az elnevezése egy szójáték. A Széllkapu parkot bemutató két részes cikkünk első felében az előzményekről lesz szó.