Az én hősöm: Baranyi Krisztina

Vásárhelyi Mária | 2022.11.06. 10:28

Olvasási idő kb. 4 perc

Látszott rajta, hogy feszült, hogy ideges, talán egy kicsit remegett is a szája széle. Látszott, hogy számára nem megszokott a kialakult kommunikációs helyzet, hogy úgy érzi, csapdát állítottak neki, átverték, becsapták. És a viselkedése éppen ettől volt hiteles. Hogy nem engedett a kiszolgáltatottságnak, a túlerőnek, a helyzet kényszerítő erejének. Hogy nem sétált bele a csapdába, hanem higgadtan jelezte, hogy nem lesz partner ebben a reggeli pankrációban, nem csinál úgy, mintha semmi nem történt volna.

Kijelentette, hogy nem fog válaszolni a propagandamédia egyik legszennyesebb orgánuma munkatársának kérdéseire. Mert nem tekinti őt újságírónak, hanem a hatalom elvtelen kiszolgálójának, aki részt vesz azokban a hazugsághadjáratokban, amelyekkel a hatalom kritikusainak sorát próbálják lejáratni, tönkretenni.

Nem ment bele a kényszer szülte, megalázó játszmába, hogy replikázzon a lakájmédia munkatársa által feltenni szándékozott kérdésekre. Amikor pedig az ATV két munkatársa azzal próbálta menteni az egyébként menthetetlen helyzetet, hogy a véleményszabadságra, a „másik oldal” meghallgatásának demokratikus követelményére hivatkozott, akkor Baranyi Krisztina higgadtan elmagyarázta, hogy a Pesti Srácok nem a másik oldal, hanem a kormány által kitartott propagandamédium.

Valljuk be, az elmúlt 12 évben nemigen láttunk hasonlót. A stúdiókba behívott politikusok és megfejtők mindig előbbre valónak ítélik a „jó szereplést”, a helyzet vélt elvárásainak való megfelelést, mint azt, hogy meghúzzák azt a határt, amelyen túl már nincs beszélnivalójuk a pankráció érdekében odaültetett „vitapartnerrel”.

Baranyi abból mutatott példát, hogy milyen az, amikor valakinek belső normái, erkölcsi értékrendje fontosabb a szereplésnél, annál, hogy beszélgetőpartnerré cicomázzon valakit, akivel erkölcsi megfontolásokból nem akar beszélgetni.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Miért kellett ehhez a viselkedéshez bátorság?

Mit írt Baranyi Krisztinának Fürjes Balázs államtitkár?

Miért cinikus a fideszes politikus levele?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés