Akkor kijöhetnek a nők a konyhából? – Vita nőjogokról, genderről, metoo mozgalomról és a bunkóságról

Benyó Rita | 2021.10.01. 12:41

Olvasási idő kb. 1 perc

Mindenkinek a saját felelőssége, hogy képviselje az érdekeit. Álljanak ki magukért a nők, és ha a munkáltató kihasználja őket csapjanak az asztalra – véli Stumpf András. Mérő Vera szerint nem ilyen egyszerű a helyzet, mert azt nevelték belénk, hogy ha nőként az asztalra csapsz és képviseled az érdekeidet, akkor egy erőszakos liba vagy. A JelenValó e heti adásában a Válaszonline újságírója és a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány vezetője vitatkozott a női jogok érvényesüléséről.

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés