Benyó Rita Hadházy Ákos: nem most van ideje a belső vitáknak

A korrupcióellenes küzdelmet folytató politikus sokáig bizonytalan volt abban, hogy szabad-e a választáson való indulással legitimálni Orbán Viktor rendszerét, de elfogadta az ellenzéki többség döntését. Így most már azt mondja: a belső viták helyett gőzerővel a kampányra kell koncentrálni. Szerinte fontos, hogy a független újságírók az ellenzéki oldal hibáit is megírják, mert a sajtó a garancia arra, hogy a kormányváltás után ne lehessen többet lopni. 

Akció

A JelenValó legújabb adásában Hadházy Ákos többek között arról beszél, hogy 

  • szükség van független újságírókra, akkor is, ha az ellenzéki oldal hibáit írják meg. 
  • látja az ellenzéki kampány hibáit, ezt négyszemközt el is mondja politikustársainak, vagy akár a miniszterelnök-jelöltnek. De most nem annak van itt az ideje, hogy ezeket a nyilvánosság előtt elemezze.
  • le kell zárni a belső vitákat, a programalkotást, a listaállítást, és gőzerővel a kampányra kell koncentrálni.
  • nem igaz, hogy a korrupció nem érdekli az embereket, ezért a kampányban is be kell mutatni a milliárdos, sőt ezer milliárdos lenyúlásokat. Azt is érzékeli ugyanakkor, hogy a Fidesz próbál zajt csapni. Ha már nem sikerül eltitkolnia a lopásait, akkor megpróbál úgy tenni, mintha ez a politika velejárója lenne, és az ellenzék is ugyanúgy lopna.
  • 2018-ban az MTVA székház elfoglalása volt az egyetlen olyan lélektani pillanat, amikor az ellenzék valódi erőt és ellenállást tudott felmutatni. Szerinte ezt azóta se sikerült megismételniük.
  • számára továbbra is kérdés, hogy a Fidesz teremtette keretek között el szabad-e egyáltalán indulni a választáson és szabad-e legitimálni a rendszert, de elfogadta az ellenzéki többség döntését.
  • az a legfontosabb, hogy minden szavazókörben meglegyen a minimum két ellenzéki delegált, és személyes kampányokkal ellensúlyozzák a fideszes propagandát.

A JelenValó teljes adása megtekinthető itt:

Akció

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.