Benyó Rita Kovács Gergely: „Nem bírnám elviselni, ha rajtunk száradna a Fidesz győzelme”

Az előválasztás után a viták kereszttűzébe került a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Egyesek szerint a "viccpárt" elvesz szavazatokat az ellenzéktől, ezért csökkenti a kormányváltás esélyét. Mások szerint ez egyáltalán nincs így, mert csak azok voksolnak a Kutyákra, akik amúgy sem nem szavaznának az egyesült ellenzék listájára, viszont a Fideszt is elutasítják. A JelenValó legújabb adásában erről a dilemmáról is beszélgettünk Kovács Gergellyel, aki többek között az alábbi kijelentéseket tette.

A kormányváltásról:

  • Higgye el mindenki, én érezném magamat a legrosszabbul, ha minimálisan is tehetnék róla, hogy minden így marad. Az egyéni körzeteket, azt a 28-at, ahol feltehetően el fog dőlni a választás, szerintem el lehet engedni. Ha mégis el kell ott is indulnunk, hogy meglegyen a listaállításhoz szükséges 71 mandátum, azért még mindig mondhatjuk, hogy itt nem annyira fontos, hogy ránk szavazzanak.

Az elszámoltatásról:

  • Nagyon fura, hogy több vezető politikus is már azt mondta, hogy Hadházy Ákos vezesse a korrupció ellenes ügyészséget, amit - úgy tudom - ő nem szeretne vezetni, mert hogy nem jogász, hanem állatorvos. Ha azt mondjuk, hogy létrehozunk egy független szervezetet, ami kivizsgálja a korrupciót, akkor ne tegyünk már az élére olyan embert, aki az ellenzéki pártok közös jelöltje. Ha azt mondjuk, hogy független ne tegyünk oda ellenzéki jelöltet.

Az előválasztásról:

  • Senki nem keresett, hogy vegyünk részt az előválasztáson, vagy hogy hat párt helyett hétpárti legyen az egyeztetés, de tök jó, hogy nem kerestek, mert így rájuk foghatjuk, és nem kellett elutasítanunk őket. Nem érezzük magunkat olyan közel ezekhez a pártokhoz hogy elinduljunk egy előválasztáson, aminek nyilván az a vége, hogy közös listán indulunk.

Az egyesült ellenzékről:

  • Önkormányzati szinten, ahol alpolgármestert adunk, se működik az ellenzéki összefogás. Döme Zsuzsannát legtöbbször inkább hátráltatják az ellenzéki képviselők.
  • Amikor Márki-Zay Péter azt mondja, hogy neki oké a Fidesz adópolitikája, akkor azzal azt mondja, hogy neki oké az adókedvezményekre épülő rendszer, ami lemond a társadalom alsó 20 százalékáról.
  • Ha Márki-Zay átveszi a Fidesz retorikáját, csak kicsit máshogy, tehát hónapokig migránsozni fog, csak a letelepedési kötvényekkel, ő buzizik, csak az Orbán fiával, meg azzal, hogy mennyi a fideszesek között a meleg, ezzel rengeteg liberális szavazót el fog veszíteni. Ezeket nem örömmel hallja az ember, aki már nagyon megunta ezt az elmúlt 12 évben.

A vicceskedésről:

  • Az első 12. kerületi közgyűlésre, amikor bementem képviselőként, és mondtam pár poént, akkor utána tök hülyén éreztem magam, úgyhogy abba is hagytam, mert rájöttem, hogy semmi értelme. Így kénytelen voltam komolyabban venni a politikát. De pár hónap után azt gondoltam, ott hagyom az egészet.
  • Ha pénzt kapunk azért, hogy politizáljunk, akkor nem nézné senki jó szemmel, ha csak poénkodnánk.
Kovács Gergely még sok egyébről beszélt, a teljes interjú megtekinthető itt:

Black

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.