Márki-Zay Péter: Ugyanúgy kezelném a háborút, mint Orbán, csak én nem hazudoznék róla

Benyó Rita | 2022.03.22. 10:47

Címkék:

választás 2022

Olvasási idő kb. 3 perc

Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla – mondja a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnökjelöltje a benzinár stop fenntartását ígéri, amíg az új kormány a forint erősítésével le nem viszi az árakat.

Akció

Erős mondatok az interjúból

A szankciókról:

Nem lehet megúszni, hogy a magyar emberek a saját bőrükön érezzék a szankciók hatásait, de Orbán alatt sokkal jobban fognak szenvedni, mint egy tisztességes, nyugati elkötelezettségű kormány alatt.

Az árbefagyasztásról:

Ha nyer az ellenzék, akkor is maradna a benzinár stop.

Egyik napról a másikra nem lehet rázúdítani a magyar gazdaságra egy kontrollálatlan benzinárat. A benzinár stopot, amíg a forint erősítésével nem tudjuk kordában tartani az árakat és a benzin árat is, addig a szabályozás fenntartásával lehet kezelni.

Azokról a bizonyos rossz mondatokról:

Csúszhat hiba a mondataimba fáradtság miatt, ez történt Fonyódon is. Sokszor sok helyen ugyanazt a gondolatot már elmondtam, csak akkor nem hiányzott belőle az a félmondat, hogy Orbán képviseli a fasisztákat és kommunistákat. Én néha hibázom, de nem emiatt fognak Orbán szavazni, akik rá szavaznak. Orbán pedig papír nélkül már semmit nem tud elmondani, de még így is hibázik. Mond olyanokat, hogy: “mindenkit meggyógyítunk”, és hasonlók.

Orbán Viktorról:

Nem látom magabiztosnak Orbánt, ha magabiztos lenne, akkor kiállna egy vitára, de Orbán gyáva. Az az ember, aki papír nélkül egy mondatot se mer felolvasni, az nem magabiztos, az fél. Nem merte megvárni, hogy lejárjon a médiatanács elnökének a mandátuma, nem merte megvárni, hogy lejárjanak a kaszinó koncessziók, minden kinevezést előrébb hozott, mert fél. Soha ennyi pénzt kampányra nem költöttek, mert enélkül nem látják nyerhetőnek a választást, azért, mert Orbán Viktor fél.

Az árulókról:

Sok olyan ügyről tudunk, ahol a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött, ebben semmi meglepő nincs. Lehet, hogy most az Ördög ügyvédjével is ez történt. A Fidesz és a szocialisták úgy tűnik sok esetben együtt loptak. Nem tudom kik a korrupt árulók az ellenzékben, nem az én dolgom ezt felderíteni, ezért kell az európai ügyészség, és ezért kellenek a független újságírók.

– Ön most úgy dolgozik együtt a hat párttal, hogy önben van egy olyan rossz érzés, hogy bármelyik sorában ülhet olyan, aki önt elárulja
– Oh, természetesen, de ez nem csoda, egy ilyen országban élünk.

A pártalapításról:

Nem jelentettem be új párt alapítását. Azt már 3 éve bejelentettem. Most annyit kértünk, hogy akinek nincs pártja, az várjon türelemmel. Most szavazzon az ellenzéki összefogásra, én azért dolgozom, hogy ez a hatpárti koalíció győzze le Orbán Viktort. Majd utána ráérünk pártot alapítani.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Akció

Ez is érdekelheti még

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Keresés