Márki-Zay Péter: Ugyanúgy kezelném a háborút, mint Orbán, csak én nem hazudoznék róla

Benyó Rita | 2022.03.22. 10:47

Címkék:

választás 2022

Olvasási idő kb. 3 perc

Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla – mondja a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnökjelöltje a benzinár stop fenntartását ígéri, amíg az új kormány a forint erősítésével le nem viszi az árakat.

Akció

Erős mondatok az interjúból

A szankciókról:

Nem lehet megúszni, hogy a magyar emberek a saját bőrükön érezzék a szankciók hatásait, de Orbán alatt sokkal jobban fognak szenvedni, mint egy tisztességes, nyugati elkötelezettségű kormány alatt.

Az árbefagyasztásról:

Ha nyer az ellenzék, akkor is maradna a benzinár stop.

Egyik napról a másikra nem lehet rázúdítani a magyar gazdaságra egy kontrollálatlan benzinárat. A benzinár stopot, amíg a forint erősítésével nem tudjuk kordában tartani az árakat és a benzin árat is, addig a szabályozás fenntartásával lehet kezelni.

Azokról a bizonyos rossz mondatokról:

Csúszhat hiba a mondataimba fáradtság miatt, ez történt Fonyódon is. Sokszor sok helyen ugyanazt a gondolatot már elmondtam, csak akkor nem hiányzott belőle az a félmondat, hogy Orbán képviseli a fasisztákat és kommunistákat. Én néha hibázom, de nem emiatt fognak Orbán szavazni, akik rá szavaznak. Orbán pedig papír nélkül már semmit nem tud elmondani, de még így is hibázik. Mond olyanokat, hogy: “mindenkit meggyógyítunk”, és hasonlók.

Orbán Viktorról:

Nem látom magabiztosnak Orbánt, ha magabiztos lenne, akkor kiállna egy vitára, de Orbán gyáva. Az az ember, aki papír nélkül egy mondatot se mer felolvasni, az nem magabiztos, az fél. Nem merte megvárni, hogy lejárjon a médiatanács elnökének a mandátuma, nem merte megvárni, hogy lejárjanak a kaszinó koncessziók, minden kinevezést előrébb hozott, mert fél. Soha ennyi pénzt kampányra nem költöttek, mert enélkül nem látják nyerhetőnek a választást, azért, mert Orbán Viktor fél.

Az árulókról:

Sok olyan ügyről tudunk, ahol a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött, ebben semmi meglepő nincs. Lehet, hogy most az Ördög ügyvédjével is ez történt. A Fidesz és a szocialisták úgy tűnik sok esetben együtt loptak. Nem tudom kik a korrupt árulók az ellenzékben, nem az én dolgom ezt felderíteni, ezért kell az európai ügyészség, és ezért kellenek a független újságírók.

– Ön most úgy dolgozik együtt a hat párttal, hogy önben van egy olyan rossz érzés, hogy bármelyik sorában ülhet olyan, aki önt elárulja
– Oh, természetesen, de ez nem csoda, egy ilyen országban élünk.

A pártalapításról:

Nem jelentettem be új párt alapítását. Azt már 3 éve bejelentettem. Most annyit kértünk, hogy akinek nincs pártja, az várjon türelemmel. Most szavazzon az ellenzéki összefogásra, én azért dolgozom, hogy ez a hatpárti koalíció győzze le Orbán Viktort. Majd utána ráérünk pártot alapítani.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Akció

Még több olvasnivaló a témában

Kormos Lili

Hiába trükközik a KSH, az emberek 100 százalékos inflációt érzékelnek

Csak a kenyér több, mint 60 százalékkal drágult

Szabó Brigitta

Láng Zsuzsa

Cser-Palkovics András: Kulcskérdés, hogy megjöjjenek az EU-s pénzek

Energiacsúcs összehívását és a fűtési szezon végéig ársapka bevezetését kérik a kormánytól az önkormányzatok.

Tóth Ákos

Ónody-Molnár Dóra

Kvótát a magyar cigányságnak!

A faj szó átírását kezdeményezik a magyar joganyagban az Ámbédkar Technikum vezetői

Ónody-Molnár Dóra

Paul a pult mögött

McCartney, 3, 2, 1.

Benedek Szabolcs

Árnyékkormány angol és magyar módra

Őfelsége leghűségesebb ellenzéke

Szabó Barnabás

Mindenki hazaárulója

Eckhardt Tibor (1888-1972)

Révész Sándor

Vásárhelyi Mária

Ipsos: A magyarok tartanak a legjobban az áremelkedéstől

Többen hibáztatják a háborút, mint a kormányt

Lakner Zoltán

Lakner Zoltán

Tamás Ervin 

Folytatódik Iványi Gáborék zaklatása

A BM-ben nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb

Ónody-Molnár Dóra

Baljós tanévkezdés

Csak irracionális racionalizálás képzelhető el

Ónody-Molnár Dóra

Keresés