Nem minden ellenzéki politikus akar kormányváltást

Benyó Rita – Petike Áron | 2021.10.29. 07:52

Olvasási idő kb. 2 perc

Márki-Zay Péter vajon milyen politikus: szeretne az asztalhoz ülni a nagyfiúk mellé, szeretné birtokolni az asztalt vagy az egészet felborítani? Ez csak most fog kiderülni Ruff Bálint politikai tanácsadó szerint. Ugyanakkor az ellenzék politikusok között nem mindenki gondolja, hogy szükség van kormányváltásra (vagy hiszi el, hogy lehet), ők elégedettek mostani helyzetükkel és azt akarják fenntartani. Velük viszont nem lehet előadni a tiszták koalícióját. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója szerint a Fidesz bizonytalanságát mutatja a vagyonkimentés és hogy az utolsó hírbemondót is csatasorba állítja a Megafonon keresztül. De MZP előválasztási kampánya épp azt mutatta meg, hogy nem minden a mennyiség, hisz a legkevesebb pénzből és logisztikából hozta ki a legtöbbet. JelenValó az előválasztás után kialakult helyzetről és a kilátásokról.

Ennek a videónak az elkészülését a Jelen Mindenütt Alapítvány segítette. Ha szeretné, hogy hasonló vitákat készítsünk, akkor kérjük, támogassa a Jelen Mindenütt Alapítványt. Ezt megteheti a jelenmindenutt.hu oldalon. Minden felajánlást köszönünk.

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés