Nem minden ellenzéki politikus akar kormányváltást

Benyó Rita – Petike Áron | 2021.10.29. 07:52

Olvasási idő kb. 2 perc

Márki-Zay Péter vajon milyen politikus: szeretne az asztalhoz ülni a nagyfiúk mellé, szeretné birtokolni az asztalt vagy az egészet felborítani? Ez csak most fog kiderülni Ruff Bálint politikai tanácsadó szerint. Ugyanakkor az ellenzék politikusok között nem mindenki gondolja, hogy szükség van kormányváltásra (vagy hiszi el, hogy lehet), ők elégedettek mostani helyzetükkel és azt akarják fenntartani. Velük viszont nem lehet előadni a tiszták koalícióját. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója szerint a Fidesz bizonytalanságát mutatja a vagyonkimentés és hogy az utolsó hírbemondót is csatasorba állítja a Megafonon keresztül. De MZP előválasztási kampánya épp azt mutatta meg, hogy nem minden a mennyiség, hisz a legkevesebb pénzből és logisztikából hozta ki a legtöbbet. JelenValó az előválasztás után kialakult helyzetről és a kilátásokról.

Ennek a videónak az elkészülését a Jelen Mindenütt Alapítvány segítette. Ha szeretné, hogy hasonló vitákat készítsünk, akkor kérjük, támogassa a Jelen Mindenütt Alapítványt. Ezt megteheti a jelenmindenutt.hu oldalon. Minden felajánlást köszönünk.

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés