Ruff Bálint: Akik ebben a kampányban részt vettek, teljesen alkalmatlanok voltak

Benyó Rita | 2022.04.09. 10:05

Címkék:

választás 2022

Olvasási idő kb. 2 perc

"A választókat nem az érdekelte, hogy az ukrán néppel mi történik, hanem az, hogy velünk, magyarokkal mi történik. Orbán Viktornak erre volt válasza, az ellenzéknek nem, vagy nagyon rossz" – mondja Ruff Bálint kampánytanácsadó a JelenValó videójában. Szerinte Márki-Zay Péter alapvetően értette félre, hogy miért nyerte meg az előválasztást. Ő a tiszták koalíciójának ígéretével nyert, ehhez képest leült egyezkedni azokkal, akikkel szemben megválasztották.

Erős állítások a beszélgetésből:

A negyedik kétharmadot hozta össze ugyanaz a garnitúra. Minden normális országban az összes vezető azonnal lemondott volna. Ehelyett mindenki letolja a személyes felelősséget magáról. Azok az emberek, akik egyébként arról papolnak, hogy ők a nyugati demokrácia letéteményesei, amikor ezt valóban be is bizonyíthatnák, nem tesznek semmit.

Nézzük meg kik vannak az ellenzéki listán, nézzük meg, hogy hányan ültek ott az előző parlamentekben is, nézzük meg, hogy egyéniben ezek közül hányan indultak el és mérették meg magukat. Vannak olyan képviselők, akik a negyedik ciklusukat fogják úgy elkezdeni, hogy soha egyetlen választást se nyertek. Mégis ott ülnek a döntéshozó testületekben és vagy húzza, vagy tolja, vagy reszeli, vagy épp elárulja az ellenzéki közösséget.

Mi az a három dolog, ami mindenkit érint: miből fogok megélni, a gyerekem milyen iskolába jár, és mi lesz az egészségemmel? Ez a három ugyanúgy zavarja az 50 milliós terepjáróban ülőt, mint a legszegényebb településen élőket. Egy balliberális koalíció vezetője nem tudott mondani egyetlen hatásos üzenetet sem a megélhetésről, amire a választó felfigyelt volna.

Az összefogás valóban egy kényszerházasság, de nem lehet belőle kilépni.

Az ellenzéki pártok, ha most önmaguk nem kezdenek bele a megtisztulásba, például nem fosztják meg a mentelmi joguktól akiket kell, akkor minden ugyanúgy fog tovább menni.

Végre fel kellene fogni, hogy mire épül az a rendszer amiben 12 éve élünk. Orbán Viktor populista, mindig a többségi vélemény élére áll. Ez ellen nem lehet úgy küzdeni, hogy elmagyarázom neked, hogy miért vagy hülye, ha tetszik neked a benzinár stop.

Egy mítosz megdőlt. Igenis még mindig lehet Gyurcsánnyal riogatni.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés