Benyó Rita Ujhelyi István: A mi szövetségünkben fasisztának nincsen helye

Az Európai Parlament képviselője tőlünk értesült a felvétel előtt Róna Peter jelöléséről. A beszélgetésből kiderül, hogy mit gondol az ellenzék döntéséről. A szocialista politikus Benyó Ritának azt is elárulta, hogy az MSZP jelenlegi vezetésének bármikor hátat mer fordítani, de ez nem volt mindig így az elmúlt évtizedekben.

Akció

Erős mondatok az interjúból:

Márki-Zay Péter fasisztázós kijelentéséről:

  • Pontosan értem, mit akart mondani Márki-Zay Péter, de az, hogy most erről kellett 45 másodpercben beszéljünk, ez mutatja, hogy nem volt szerencsés így a szövegkörnyezetből kivágható módon ezt a mondatot elmondani.

Az ellenzéki kampányról: 

  • Április 4-én elmondom a véleményemet. A kampányban nem adnék muníciót a Fidesznek, hogy az én mondataimat vagdossa ki, de azt hiszem, hogy nem egyenlő módon érzi mindenki a súlyát és felelősségét annak, hogy Magyarország milyen úton megy tovább.

Az ellenzéki összefogás jövőjéről:

  • Április 3-a után semmi nem marad úgy az ellenzéki pártstruktúrában, mint ahogy azt ma ismerjük.
  • Ha lebontottuk a NER rendszerét, akkor vissza kell jöjjön a többpárti váltógazdaság, ahol nyugodt szívvel szavazhat egy liberális a liberális pártra, egy szociáldemokrata a szociáldemokrata pártra és a Jobbik is hívhatja a maga követőit oda, ahova gondolja.

Az MSZP-ről:

  • Az elmúlt években az MSZP-ben nagyon sokaktól kellett megválni, akikben nem voltunk bizonyosak, hogy milyen oldalon állnak.
  • Én az MSZP jelenlegi vezetésének bármikor hátat merek fordítani. Ez nem feltétlenül volt így az elmúlt évtizedekben.

A jogállamisági döntésről: 

  • Az Európai Unió abban a pillanatban utalja a magyar embereknek járó forrásokat, hogyha az aktuális magyar kormány betartja a jogállamiság legalapvetőbb szabályait.
  • Az Európa-párti nagy többség fel fogja szólítani az Európai Bizottságot, hogy indítsa el a jogállamisági hivatalos vizsgálatokat.
  • Az Európai Bizottság hosszú ideje dolgozik a lengyel és a magyar aktán. Nem véletlenül kapott egy hosszú kérdéssort ősszel a magyar kormány az Európai Bizottságtól, amelyekben olyan ügyekre kérdeznek rá, mint az Elios-ügy, a fél Balaton oligarchák általi lenyúlása, az oligarchák földtulajdon szerzése satöbbi.

A Varga Judit-féle érvelésről:  

  • A gyermekvédelminek nevezett törvényre még csak említés szintjén sem kérdeznek rá. És ha valamiért kinyílik a bicska a zsebemben, akkor az az, hogy ha egy Fidesz-pártpolitikus kiáll és belehazudik a tömegek szemébe, és azt mondja, hogy az egész, az óvodai átnevelő kampányáról szól.

 A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Akció

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.