Világ

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

Hová lettek az ukrán oligarchák?

Miklós Gábor

Hetvenhat millió amerikai dollárt fizetett ki az angol Chelsea FC a 22 éves a Sahtar Donyecknek Mihajlo Mudrikért. A szőke szélsőt nyolc és fél évre szerződtette a klub, s az ár különböző bónuszokkal felmehet százmillió dollárra. Ez a sporthír gyorsan háborús hírré lett, ugyanis Rinat Ahmetov, az ukrán klub tulajdonosa bejelentette: az összegből 25 millió dollárral támogatják a korábban a támadó oroszoktól Mariupolt védelmező ukrán katonákat és családtagjaikat támogató alapot.

Elolvasom

Várhelyi Olivér az Európai Parlament célkeresztjében

Fóti Tamás

Az Európai Parlament határozatban szólította fel az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja ki, megsértette-e az intézmény magatartási kódexét Várhelyi Olivér. Az EP szerint az unió bővítéséért felelős magyar biztos elfogult a szerb nacionalisták irányába.

Elolvasom

Miért mondott le a miniszterelnök Új-Zélandon?

Krajczár Gyula

Meglepetésre bejelentette lemondását a világszerte nagy tiszteletnek örvendő új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern. Indoklásul annyit mondott, hogy „nincs már elég a tankban”. Részletesebben: „Távozom, mert az ilyen kiváltságos szereppel felelősség jár – felelősség, hogy tudd, mikor vagy te a megfelelő személy a vezetésre, s azt is, hogy mikor nem. Én tudom, hogy mivel jár ez a munka. És én tudom, hogy már nincs elég a tankban ahhoz, hogy eleget tegyek ennek. Ez ilyen egyszerű.”

Elolvasom

Több lett, maradhat? 50 éve bővült először az EU

Fóti Tamás

Fél évszázada bővítették először az Európai Uniót (akkor még EGK, vagyis Európai Gazdasági Közösség). A hat alapító állam (Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Belgium és Luxemburg) gazdasági integrációjának sikere vonzónak bizonyult, így Dánia, Írország és az Egyesült Királyság 1973 január elsejével csatlakoztak. Norvégia is egyike volt a jelölteknek, de miután a lakosság népszavazáson utasította el, Oslo visszavonta tagsági kérelmét.

Elolvasom
Keresés