Orbán orosz ügynökként viselkedik az ukrajnai háborúban

Miklós Gábor | 2022.09.20. 12:48

Olvasási idő kb. 3 perc

Orbán arra fogadott, hogy az oroszok nyerik meg az Ukrajna ellen indított háborút. Magyarországnak az az érdeke, hogy Orbán tévedjen.

Orbán Viktor a kötcsei pikniken állítólag elmondta híveinek, hogy miként látja az ukrajnai háború állását, kimenetelét és az ő saját szerepét ebben a válságos konfliktusban. Ez ugyan ellenőrizhetetlen sajtókiszivárogtatás, de hihető, sok újdonság nincs is benne. A miniszterelnök eszerint azt mondta, hogy a háború még akár további nyolc évig is eltarthat, melynek következtében Ukrajna jelentős területeket veszít. Orbán ezek szerint ugyan látja, hogy az oroszok nem képesek gyors diadalra, de hosszú távon még mindig azt hiszi, hogy nyernek. Állítólag azt is mondta Orbán, hogy megpróbálja elérni az EU-ban, hogy szüntessék meg az Oroszország elleni szankciókat. A miniszterelnök ezek szerint saját erejét, befolyását ennyire túlértékeli.

Orbán általában rossz lóra tesz és nem érti a nyugat-európai és az észak-amerikai társadalmak valós működését. Most is erről van szó. De nem csupán politikai látászavara miatt van ez így. Orbán az elmúlt évtizedben lopakodó rendszerváltáson dolgozik. Ennek eredménye lenne a váltógazdálkodáson alapuló demokratikus rend és szociális piacgazdaság átalakítása egy kínai/orosz típusú államkapitalizmusra + autoriter rezsimre. Erről is szólt állítólag Kötcsén. Ebben a vágyvilágban az oroszok hosszú távon legyőzhetetlenek. A szankciók megszüntetésének ígéretével szolgálatot tesz a Kremlnek, legalább annyiban, hogy ez az ígérgetése körbejárja az orosz médiát és a teljes propagandagépezetet.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés