Rolling Stones: gördülés közben

Katona Klári | 2022.10.16. 16:54

Címkék:

zene

Olvasási idő kb. 1 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Mick Jagger különleges adottságai közül, a Rolling Stones tagjai a legfontosabbnak az összetartó képességét tartják. Ennek tulajdonítják és köszönik is egyben, hogy eredeti közös álmukat messze túlszárnyalva, hatvan éve mindent meg tudtak lépni, amit csak akartak, amire vágytak.

A legek zenekara lettek. A rock&roll megtestesítői, akikre világszerte várnak ma is, hogy élőben élhessék meg velük azt a szinte kifejezhetetlen érzést, ami koncertjeiken a színpadról a közönség felé áramlik. Ami egyszerre felkavaró és megnyugtató. Mert mindig azt adják, amit ígértek: magukat. Tévedéseikkel, túlkapásaikkal együtt. Egymás és a közönség iránti elkötelezettségükben a létezésük olyanná lett, mint egy szolgálat. Amiben megingathatatlanul következetesek és kitartók.

You Can’t Always Get What You Want

Gimme Shelter  (Sacha Allen közreműködésével)

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés