ZENEHÍD

Az Úr tenyerén: Angelina Jordan

Katona Klári | 2022.07.03. 18:26

Olvasási idő kb. 2 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Akció

Alig hiszem, hogy Elvis Presley dalának lehet különlegesebb megidézése, mint az Angelina Jordan felfogásában született Suspicious minds verziója.

„Lord – szólítja meg így az Urat az egyik hozzászóló, a dala utáni bejegyzések sorában –, védd meg őt a zeneipartól.”

Annyira érthető a kívánsága. Hisz még mindig csak fiatal lány az a norvég kislány, aki hétévesen lépett először nagyközönség elé és rögtön a 2014-es Norway’s Got Talent győztese lett. Hat évvel később mutatkozott be az America’s Got Talent színpadán. Már első kiénekelt hangjaival teljesen lenyűgözte a közönséget és a zsűrit. Milliók figyelme fordult felé választott dala, a pop kultúra klasszikusává lett Queen dal, a Bohemian Rhapsody éneklése közben. Ami akkor és ott belőle és egyéni értelmezésében a dalból sugárzott, hangját, nevét ismertté, az élményt pedig felejthetetlenné tette. Nem csodálkozom, hogy finom lényét azóta többen is ösztönösen óvnák, hisz még mindig csak tizenhat éves és óriási az a színtér, amit hangjával megnyitott, ahova ezáltal belépett. De az Úr biztosan vigyáz rá.

Suspicious Minds – Egy Elvis dal Angelina Jordan verziója

Bohemian Rhapsody – Emlékezetes áttörésének percei egy Queen dallal

Billie Jean – Egy ikonikus Michael Jackson dal Angelina-módon

Ez is érdekelheti még

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Keresés