Katona Klári Chaka Khan: állandóság és megújulás

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

 

Májusban jelentették be, hogy a tízszeres Grammy díjas legenda új lemezszerződést kötött. A megegyezés zenei eredménye, az új album nyárra várható. Az SRG/ILS alapítója és igazgatója Claude Villani a szerződtetés bejelentésének ünnepélyes pillanataiban így beszélt a művészről: Chaka Khan zeneiparunk jelzőfénye. A lelke, az éneklése magával ragadó. Megtiszteltetés, zenei pályájának új fejezetéért dolgoznunk. Az új anyag nagyon jelentős - tette hozzá. Chaka Khan pedig arról beszélt, hogy művészi szempontból micsoda fellélegzés egy olyan céggel együttműködésbe kezdeni, amit egy igazi zenész vezet. Mert máshogy tiszteli a létrehozás művészi oldalról megfogalmazódó igényét. A művészek alapvető szándéka, vágya ugyanis hosszú évtizedekre visszamenően figyelmen kívül maradt a lemezkiadásban.

Az új dalok megérkezéséig néhány azok közül, amikkel Chaka Kahn egyedisége révén meghatározóvá lett.

Ain’t Nobody  (Koncertfelvétel)

You Got The Love/ Tell Me Something Good/ Sweet Things Medley

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.