Katona Klári Chris Botti, a közös pont

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Akció

A koncertnek, mely Chris Botti jóvoltából jött létre, a Boston Symphony Hall adott otthon 2008-ban. Csak ez a néhány itt mutatott részlete is mindent magába foglal, ami miatt azt gondolom, hogy látni, ismerni kell. A zenészek egymáshoz viszonyulásától a játékukból hallható öröm is megsokszorozódik. A tiszteletadás, a megtiszteltetés, a másik muzsikálásában való elmerülés hol egyikük, hol másikuk arcán tükröződik.

Chris Botti a zene hullámzásában meghatározó szólistából lesz partner, aki bármikor a legnagyobb természetességgel lép hátra teret adni meghívottjainak. Kezdeményezésére játékuk kimagasló szintje, a nagyzenekari hangzás, a hangszerelések, a quartett nagyszerűsége, amivel nagyzenekar kibővül, a hangminőség, a repertoár sokszínűsége rendeződik gyönyörű egységbe.

Seven Days - Sting

Cinema Paradiso - Yo-Yo-Ma

Cryin’ - Steven Tyler

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.