Katona Klári David Foster zenei kézjegye

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

 „Azt hiszem, mindenkinek három kör adatik az életében” - mondja a kanadai zenész, dalszerző, zeneszerző, hangszerelő, producer, David Foster.

„Az első kettőt teljesítettem, lezártam, a harmadikba léptem. Azt gondolom, ezzel egy teljesen új szakasz kezdődik. Egy, az eddigiektől különböző, de hisz az első kettő sem volt egyforma. Biztosan azért - fűzi tovább gondolatát, mert az aktuális kör befejezéséhez közeledve, mindig is azt mantráztam magamnak: visszavonulás, aztán támadás egy új irányba. Már kétszer sikerült, most újra megcsinálom.”

Amit David Foster magáról megoszt abból az látszik, hogy eddig nem sok dolgot bízott a véletlenre, s úgy tűnik, ezt ezután sem tervezi. Miért is tenné? Eddigi sikerei minden elgondolását többszörösen visszaigazolták. Dalszerzőként, hangszerelőként, producerként  – vagy ahogy a dalszerzéstől mindig megkülönbözteti –, zeneszerzőként lett-e sikeresebb? Alig eldönthető. Sikerei annyira kiegyenlítettnek mondhatók, minden fronton.

Az első körben stúdiózenészként, hangszerelőként, felvételeket készítő művészként teljesítette be álmait. A másodikban pedig az amerikai zenei történelem egyik legsikeresebb szerzőjeként és producereként, aki a zenei anyagok gondozásával több százmilliós eladást generált. Barbra Streisand, Bocelli, az Earth Wind & Fire, Celine Dion, Michael Jackson, Chaka Khan, Josh Groban, a Chicago tényleg csak egy hiányos felsorolása azoknak a nagyoknak, akik zenei létezéséhez dalaival, hangszereléseivel, produceri munkájával hozzájárult.

A harmadik körben a Broadway irányába fordul. Meggyőződése, hogy mostani önmaga és a Broadway teljesen összeillenek.

David Foster & Friends  - Brian McKnight

HitMan - David Foster & Friends  - Peter Cetera

David Foster Special - Celine Dion

David Foster & Friends - Babyface & Kevon Edmonds

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.