ZENEHÍD

David Foster zenei kézjegye

Katona Klári | 2022.05.29. 09:28

Olvasási idő kb. 2 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

 „Azt hiszem, mindenkinek három kör adatik az életében” – mondja a kanadai zenész, dalszerző, zeneszerző, hangszerelő, producer, David Foster.

„Az első kettőt teljesítettem, lezártam, a harmadikba léptem. Azt gondolom, ezzel egy teljesen új szakasz kezdődik. Egy, az eddigiektől különböző, de hisz az első kettő sem volt egyforma. Biztosan azért – fűzi tovább gondolatát, mert az aktuális kör befejezéséhez közeledve, mindig is azt mantráztam magamnak: visszavonulás, aztán támadás egy új irányba. Már kétszer sikerült, most újra megcsinálom.”

Amit David Foster magáról megoszt abból az látszik, hogy eddig nem sok dolgot bízott a véletlenre, s úgy tűnik, ezt ezután sem tervezi. Miért is tenné? Eddigi sikerei minden elgondolását többszörösen visszaigazolták. Dalszerzőként, hangszerelőként, producerként  – vagy ahogy a dalszerzéstől mindig megkülönbözteti –, zeneszerzőként lett-e sikeresebb? Alig eldönthető. Sikerei annyira kiegyenlítettnek mondhatók, minden fronton.

Az első körben stúdiózenészként, hangszerelőként, felvételeket készítő művészként teljesítette be álmait. A másodikban pedig az amerikai zenei történelem egyik legsikeresebb szerzőjeként és producereként, aki a zenei anyagok gondozásával több százmilliós eladást generált. Barbra Streisand, Bocelli, az Earth Wind & Fire, Celine Dion, Michael Jackson, Chaka Khan, Josh Groban, a Chicago tényleg csak egy hiányos felsorolása azoknak a nagyoknak, akik zenei létezéséhez dalaival, hangszereléseivel, produceri munkájával hozzájárult.

A harmadik körben a Broadway irányába fordul. Meggyőződése, hogy mostani önmaga és a Broadway teljesen összeillenek.

David Foster & Friends  – Brian McKnight

HitMan – David Foster & Friends  – Peter Cetera

David Foster Special – Celine Dion

David Foster & Friends – Babyface & Kevon Edmonds

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés