ZENEHÍD

H.E.R. és Teddy Swims

Fókuszban az ihlet, az ihletettség, a megihletés

Katona Klári | 2022.07.24. 10:11

Olvasási idő kb. 3 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Akció

Újra szóbahozom őt: volt egyszer egy kislány, Gabriella Sarmiento Wilson, aki még csak tíz éves volt, mikor tehetségével – az 1952 óta kül- és belpolitikáról, gazdaságról, művészetről naponta hírt adó The Today Show élő adásában – teljesen elkápráztatta az amerikai felnőtt világot. Saját zongora kísérettel énekelt. Professzionális muzsikusokhoz mérhetőn, technikailag, érzelmileg. Kilenc évvel később adta ki, az azóta használt H.E.R. művésznévvel fémjelzett bemutatkozó albumát. Ihletett gyermekként énekelt, ihletettsége indította útjára, dalszerzőként, énekesnőként. Sokakat megihletve azóta, hogy ő maga is újra és újra ihletettként kaphassa meg az ihletettséget, mert csak azáltal ihlethet meg bárkit. Mondjuk Teddy Swims-et. Akinek erre különleges érzékenysége van. Mások által megérintődni, aztán saját minőséget létrehozni. Méghozzá milyet! (Története, annak zenei keresztmetszete korábban ezen a fórumon hallható, látható volt.)

Az ihlet és fázisai a „Focus” című dal újragondolásán keresztül tisztán látszik. Az is, ahogy más stíluselemek használatával formálódik, teljesedik a dal, hogy egyre többekhez érjen el.

A folyamat első lenyomata: H.E.R. a „Focus” hivatalos videójában

Két évvel a megjelenés után: H.E.R. a BET gálán élőben a dal vonósokra hangszerelt változatával

Újabb két év múlva pedig ez születt, Teddy Swims és zenekara élő verziójaként.

 

Focus

Dalszerzők:
Gabrielle Wilson, Darhyl Camper, Jr. Justin Love, Andre Sims

Me
Can you focus on me?
Baby, can you focus on me? Babe

Hands in the soap
Have the faucet’s running and I keep looking at you
Stuck on your phone and you’re stuck in your zone
You don’t have a clue

But I don’t wanna give up
Baby, I just want you to get up
Lately I’ve been a little fed up
Wish you would just focus on

Me
Can you focus on me?
Baby, can you focus on me?
Me, me
Can you focus on me?
Baby, can you focus on me?

Lazy and broke?
No, he get this money, so I guess I can’t complain
But I feel alone even when we’re alone
And that don’t cost a thing

But I don’t wanna give up
Baby, I just want you to get up
Lately I’ve been a little fed up
Wish you would just focus on

Me
Can you focus on me? Oh, yeah
Baby, can you focus on me?
Baby, me
Can you focus on me?
Baby, can you focus on me?
Me

Baby, focus
Can’t you see?
I just wanna love you, baby
Look me in my eyes, ooh

 

Még több olvasnivaló a témában.

Űrverseny 2.0: Amerika és Kína célba vette a Holdat

Krajczár Gyula

Többszöri halasztás után november 16-án Floridából útjára indult az Artemis I nevű Hold-misszió. Ezzel kezdetét vette a 2017-ben indult új amerikai Hold-program első űrbéli szakasza. A küldetésen még nem utazik ember, az Orion űrjárműben rengeteg szenzorral feljavított próbababák foglalnak helyet. A parancsnoki székben ülő test a Commander Moonikin Campos névre hallgat.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom
Keresés