ZENEHÍD

Teddy Swims, a közönségdíjas

Katona Klári | 2022.07.10. 16:13

Olvasási idő kb. 2 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Akció

Története nem mindennapos. 2019-ben, Jaten Dimsdale gondolt egyet és Teddy Swims néven átdolgozásokat kezdett el feltenni a YouTube-ra. Nem tudta, hogy az ismert fórumon a zenehallgatók egy ismeretlentől mit vennének leginkább észre, ezért a legkülönbözőbb zenei stílusokat képviselő muzsikusok dalai közül válogatott. Elsőre egy Michael Jackson dalt választott. Nagy meglepetésére, napok alatt elég komoly nézettséget ért el. Felbátorodott. Folytatta. H.E.R. dalát épp úgy elénekelte, mint az egyik olyan country szerzeményt, amit Shania Twain, a műfaj egyik legjobbja repertoárjából örökített át. Minden működött. Hogy mennyire? „Élettel, érzékenységgel teli, magasszintű előadásával a szakállas, tetovált huszonnyolc éves énekes több mint másfélmillió YouTube feliratkozót nyert, majd a közel kétszázmilliós megtekintéssel egy Warner Records szerződést is” – adta róla hírül a Rolling Stones Magazine.

Úgy látszik, vannak még csodák…

Hangján, ami egyszerre bársonyos és karcos, minden megszólaltatható. Ő pedig úgy érzi, azt éli meg, hogy tudtán és szándékán kívül hidat teremtett emberek és dalok között. Mert mára olyan dalokat is meghallgatnak miatta, amikre maguktól nem találtak volna rá.

Igaza van. A lemezipar által mesterségesen gyártott űrök áthidalója lett.

Vannak még csodák.

I Can’t Make You Love  (Eredeti előadó: Bonnie Raitt)

You’re Still The One  (Eredeti előadó: Shania Twain)

What’s Going On (Eredeti előadó: Marvin Gaye)

Will It Find Me (saját repertoárjából)

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés