ZENEHÍD

Új nevet tanulhatunk meg

Katona Klári | 2022.08.14. 15:55

Olvasási idő kb. 3 perc

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Akció

Lenyűgözően énekelte A legnagyobb showman című film „Never enough” fődalát  Rebecca Ferguson. Jenny Lind megszemélyesítésével, az akkori idők kiemelkedő énekeskiválóságát alakította. Mégis amikor elkezdte énekelni a dalt, az annyira váratlanul ért, mert igaziból nem lehetett hangjának ilyen szárnyalására számítani.

Annyira tökéletes volt. Hogy-hogy nem ismertük eddig? Meg kell jegyezni a nevét – gondoltam. És így lett.

Aztán néhány napja valami teljesen váratlan ért. Valami, ami még Simon Cowellnek is meglepetés volt, pedig valószínűleg kevés olyan történés van a zeneiparban, amiről ő nem tud. A Britain’s Got Talent színpadára egy amerikai versenyző lépett. A kérdésre, hogy miért Angliában indul a versenyen, azt felelte: tele vagyok angol énekes kedvencekkel, akiket tisztelek. A következő kérdésre érkezett egy soha meg nem jósolható válasz. Arra, hogy mit vár ettől a lehetőségtől. „Azt, hogy arcot adhatok egy olyan hanghoz, amit már milliók ismernek.” A zsűritagok kérdőre vont szemöldökökkel várták a váratlan mondat folytatását. Kiderült, hogy a filmben szereplő színészeknek a dalok betanulását megkönnyítendő, énekesekkel készítették el a dalok felvételeit.

A főszereplő Rebecca Ferguson úgy döntött, ő megtanulja a tökéletes szájszinkront és megkéri a rendezőt, járuljon hozzá, hogy maradhasson és szóljon az eredeti hangfelvétel Loren Allred hangjával, mert azt a teljesítményt nem lehet túlszárnyalni. Az elismerést ő kapta.

Négy év után Loren Allred úgy érezte, kilép az ismeretlenségből és saját útra indul.

Benevezett a versenybe. A bemutatkozó dala nyilván a Never Enough lett. Elénekelte. A döntőben pedig a zsűritagok kérésére, már egy saját szerzeménnyel állt a közönség elé.

S bár már gondoskodott róla, hogy tudjuk, álljon itt még egyszer neve: Loren Allred.

Never Enough (David Foster estjén)

Britain’s Got Talent (döntő 2022.)

Last Thing I’ll Ever Need

Ez is érdekelheti még

Megerősödtek a populisták Európában, de nem sikerült áttörniük

Tóth Ákos

Habár minden jel arra mutatott, hogy Európában számottevően megerősödnek a szélsőjobboldali és populista pártok, de nem valószínű, hogy ezek az erők az Európai Tanácsban blokkoló erőt tudnának képezni a jövőben – hangzott el a Political Capital (PC), a Friedrich-Ebert Alapítvány (FES) és a Jelen közös rendezvényén, ahol Kőváry Sólymos Karin, a Brnoi Egyetem doktori hallgatója és a Jan Kuciak Oknyomozó Alapítvány kutatója, valamint Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője elemezte a hagyományos pártok számára egyelőre nehezen kezelhető helyzetet a PC és a FES közös tanulmánya alapján, Lakner Zoltán politikai elemző, a Jelen főszerkesztőjének moderálásával.

Elolvasom

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Keresés